TARİH KOKAN AĞAÇLAR KORUNACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARİH KOKAN AĞAÇLAR KORUNACAK
Haberin Tarihi: 22.10.2013 11:16:00 - Okunma Sayısı:2299 defa okundu.

Eğirdir Dündar Bey Medresesi yanındaki Anıtpark Çınaraltı Meydanı'nda bulunan asırlık çınar ve yaşlı kavak ağaçları SDÜ Orman Fakültesi tarafından incelemeye alındı.

TARİH KOKAN AĞAÇLAR KORUNACAK

            Eğirdir Dündar Bey Medresesi yanındaki Anıtpark Çınaraltı Meydanı’nda bulunan asırlık çınar ve yaşlı kavak ağaçları SDÜ Orman Fakültesi tarafından incelemeye alındı.

            Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bilgin Güller, Orman Mühendisi Gökhan Kazaz ve Eğirdir Orman İşletme Müdürü Adnan Güller birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek yapacakları işlemler hakkında bilgiler verdiler.  

            Anıtpark Çınaraltı meydanındaki çınar ve kavak ağaçlarının iç kısmında çürük ve boşluk olup olmadığını termografi ve resistograph cihazı ile inceleyen Doç. Dr. Bilgin Güller, Orman Mühendisi Gökhan Kazaz yaptıkları çalışma sonrasında bir rapor hazırlayacaklar.

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgiler aldı. Başkan Özmeral, yapılan incelemelerde araç ve personel desteği verdi.

            Asırlık ve yıllanmış ağaçların mevcut halleri korunarak çürüyen kısımlarının tedavi edilmesi için cihazlarla inceleme yapıldı. Başkan Özmeral, yapılan çalışmanın sonucuna göre ağaçların çürüyen veya içi boşalmış kısımlarında çeşitli işlemlerin yapılabileceğini belirterek, “Ağaçlarımızın mevcut hallerinin korunması ve herhangi bir tehlike yaşanmaması için gerekli tedbirler alınacak” dedi.

            Belediye Başkanı Özmeral, tremografi ve resistograph cihazlarının yaptığı işlemler hakkında da bilgiler aldı.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap