KÖPRÜBAŞI KÖPRÜSÜ'NÜN KÖPRÜSÜ!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KÖPRÜBAŞI KÖPRÜSÜ'NÜN KÖPRÜSÜ!
Haberin Tarihi: 22.10.2013 11:29:00 - Okunma Sayısı:2153 defa okundu.

Eğirdir Köprübaşı'nın yüz elli veya iki yüz metre yakınına bir köprü yapılıyor.

 

 

KÖPRÜBAŞI KÖPRÜSÜ’NÜN KÖPRÜSÜ!

 

İlhan ŞİMŞEK

Araştırmacı Yazar

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

 

            Eğirdir Köprübaşı’nın yüz elli veya iki yüz metre yakınına bir köprü yapılıyor.

            Kim yaptırıyor? Eğirdir Belediyesi; Başkan Nuri Özmeral…

            Niye yapılıyor bu köprü? Bilmiyoruz. Gazetelerde çıkan haberde köprünün yapım nedeni yok. Belki, Boğazova tarafından gelecek elma kamyonlarının Köprübaşı’na varmadan Sanayi Çarşısına soğuk hava depolarına dönüvermesi içindir diyor vatandaş. “İki yüz metre ileride köprü varken ikinci bir köprüye neden ihtiyaç olsun, paramıza yazık değil mi?” diyerek yapılan köprüye karşı olduklarını belirtiyor vatandaş.

            Gittim inceledim, yapımı süren köprü Kızılca Plastik Sandık fabrikasının önüne çıkıyor.

            Köprübaşı Köprüsü’nün kanal boyunca beş yüz veya altı yüz metre ilerisinde Ömer Şengöl’ün başkanlığı sırasında başlanmış fakat Şengöl’ün 2009 seçimlerini yitirmesiyle yarım kalmış bir köprü var. 250 tonu taşıyabilecek nitelikte ayaklar hazır. Sadece iki ayağın üzerine üst tablası konacak ve köprü tamamlanacak.

            Vatandaş, bu noktada haklı olarak soruyor: “Ayakları hazır, tamamlanmayı bekleyen bir köprü varken ikinci bir köprüye sıfırdan başlamanın ne anlamı var? Paramız neden gereksizce harcanıyor? En ufak bir konuda dahi Başkan Nuri Bey ile sağlıklı bir şekilde tartışmasız konuşamıyoruz. Bu yüzden yeni köprüyü soramıyoruz.”

            Eski başkan Ömer Şengöl köprüye ihtiyacı şöyle anlatıyor: “Eğirdir’in soğuk hava tesisleri sanayi çevresindedir. Ayrıca sanayide, geniş bir arazide kamyon garajı yeri ayırmıştık. Bütün kamyonlar burada konaklayacak ve Eğirdir merkezde hiçbir kamyon park edemeyecekti. Boğazova’dan gelecek elma ve diğer amaçlı kamyonlar bizim yaptıracağımız köprünün üzerinden sanayi çarşısına ve oradan Köprübaşı Köprüsü’ne yük veya ağırlık vermeden ana yola çıkacaktı. Bu anlamda işi büyük düşünmüştük. Ama seçimi yitirince amacımıza ulaşamadık. Başkan Nuri Özmeral, böyle sağlam ve hazır ayakları bulunan ve yanı başında Köprübaşı Köprüsü varken neden sıfırdan bir köprü yaptırıyor anlamak mümkün değil. Bence vatandaşın parası sokağa atılmış oluyor.”

            Birileri, diyorum Ömer Bey’e, siz bu köprüyü, hiçbir yerden izin almadan kafanıza göre yaptırmışsınız diyor. “Bir başkan kafasına göre bir iş yaptı mı adlî sonucuna da katlanmak zorunda kalır. Hem ceza alır hem yaptığı işin parasını cebinden öder. Yasal olmayınca hiçbir yerden kredi alamaz. Bizim işimiz yasal ve İller Bankası’ndan kredimizi de aldık. Eğer yaptığımız işte bir yanlışlık varsa mahkeme yolu açıktır. Şimdiye değin çıktığımız mahkemelerin hepsinden alnımızın akıyla çıktık; hiçbirinden ceza almadım. Şimdiki başkan da yeni köprüyü bizim izlediğimiz yollardan geçerek yaptırıyordur. Bu işi üstlenen Eğirdir Gölbelde Şirketi’dir. Şimdi biz yapılan yeni işi şikayet edip mahkemeye mi verelim? Verirsek zaten bize gülerler.” diyor.

            Vatandaş, bir köprü yapılacaksa, devlette devamlılık esasına dayanarak ayakları hazır köprünün tamamlanmasını istiyor. Yoksa, eski başkanın yaptığı yoldan yürümem, vatandaşın lehine olan yarım kalan işleri tamamlamam demek küçük düşünmektir; bir başkana yakışmaz, diyerek bu konuda Başkan Nuri Özmeral’in hassas davranmasını bekliyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap