Göktaş Mahallesinde Kuran Kursu Binası Hizmete Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Göktaş Mahallesinde Kuran Kursu Binası Hizmete Açıldı
Haberin Tarihi: 26.9.2017 17:48:00 - Okunma Sayısı:1241 defa okundu.

Eğirdir'in Göktaş Mahallesi'nde 2016 yılının Mart ayında yapımına başlanan; derslikler, toplantı salonu ve lojmandan oluşan Kuran Kursu binası, Isparta ve Eğirdir protokolünün yanı sıra vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Göktaş Mahallesinde Kuran Kursu Binası Hizmete Açıldı

 

Eğirdir'in Göktaş Mahallesi'nde 2016 yılının Mart ayında yapımına başlanan; derslikler, toplantı salonu ve lojmandan oluşan Kuran Kursu binası, Isparta ve Eğirdir protokolünün yanı sıra vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstiklal Marşımızın okunması ve Şehitlerimizin ruhuna saygı duruşunda bulunulmasının ardından Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ, açılış töreninde bulunan davetlilere kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Yaklaşık 18 ay önce mahalle muhtarı Hüseyin KUZU önderliğinde mahalle sakinlerinin kendisine gelerek Kuran Kursu taleplerini ilettiğini belirten Kaymakam AKDAŞ, sürecin sonuna gelindiğini, binanın vatandaşlarımızın hizmetine gireceğini belirtti. Göktaş mahallesinin konumu ve insanıyla çok güzel bir yer olduğunu kaydeden Kaymakam AKDAŞ, böyle bir eserin Göktaş’a kazandırılmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Kuran Kursunun önemli bir müessese olduğunu kaydeden Kaymakam AKDAŞ, böyle bir yerin dinimizin öğretilmesi açısından elzem bir yer olduğunu söyledi. Kuran Kursunun yapımında, vatandaşlarımızın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının, Eğirdir Belediye Başkanlığının ve Eğirdir Kaymakamlığının katkısı olduğunu belirten Kaymakam Abdullah AKDAŞ, ayrıca Cami minaresinin yapımı için arabasını satıp bağış yapan Adem GEZGİN ve kurs binasına yaptığı 160 bin TL’lik yardım için soyadının açıklanmasını istemeyen Süleyman Bey’e teşekkürlerini iletti. Tüm vatandaşlarımıza, bir tuğla dahi katkı yapıp bu önemli eserin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam AKDAŞ, Kuran Kursunun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek kendisini dinleyenleri selamladı.

Kaymakam Abdullah AKDAŞ’ın konuşmasının ardından Isparta İl Müftüsü Galip AKIN mikrofona gelerek konuşmalarını gerçekleştirdi. Kuran Kursu ve Minarenin yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Müftü AKIN, Adem Bey ile Kuran Kursunun yapımında büyük emeği olan ve ne adının zikredilmesini, ne de plaket verilmesini istemeyen Süleyman Bey gibi amme hizmeti veren vatandaşlarımızın eksik olmamasını Allah’tan niyaz eyledi.

Protokol konuşmaları ve okunan duaların ardından Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ, Isparta İl Müftüsü Galip AKIN, İl Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah ÇELİK, Eğirdir AK Parti İlçe Başkanı Veli GÖK ve Göktaş mahalle muhtarı Hüseyin KUZU kurdeleyi keserek Kuran Kursu hizmet binasının açılışını gerçekleştirdiler. Kurdelenin kesilmesinin ardından binayı gezerek incelemede bulunan protokol üyeleri, derslikte bulunan öğrencilerle de bir süre sohbet ettiler.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap