Eğirdir Belediyesi tarafından ilçedeki türbelerin eksiklikleri gideriliyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesi tarafından ilçedeki türbelerin eksiklikleri gideriliyor
Haberin Tarihi: 11.10.2017 16:32:00 - Okunma Sayısı:1334 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından ilçede bulunan türbelerin bakım ve onarımları düzenli olarak yapılıyor.

Eğirdir Belediyesi tarafından ilçedeki türbelerin eksiklikleri gideriliyor

            Eğirdir Belediyesi tarafından ilçede bulunan türbelerin bakım ve onarımları düzenli olarak yapılıyor. Son olarak Baba Sultan Türbesi ve Şeyh Muslihiddin Türbesindeki sarıklar yenilendi.

            Sakin Şehir Eğirdir Belediyesi, ilçede bulunan türbelerde eksikliklerin tesbit edilip, giderilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Son olarak Eğirdir Yeşilada'da bulunan Şeyh Muslihiddin Türbesi'nin sanduka sarığı yenilendi. Eskimiş ve aslına uygun olmayan sarık kaldırılıp yerine, aslına uygun sarık yerleştirildi. Ayrıca Yazla Mahallesi'nde bulunan Baba Sultan Türbesi'ndeki sandukanın da sarığı aynı şekilde aslına uygun olarak temin edilip yerine yerleştirildi. Türbelerdeki diğer eksikliklerin de en kısa zamanda giderileceği belirtildi.

            Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Personeli Sosyolog Mustafa Çetinkaya, "Eğirdir Belediyesi olarak türbelerimize gereken özeni göstermeye çalışıyoruz. İlçemiz Yeşilada'da bulunan Şeyh Muslihiddin Türbesi ve Yazla Mahallesi'nde bulunan Baba Sultan Türbesi'ndeki sandukalarda bulunan sarıklarımızı aslına uygun hale getirdik. Diğer eksiklikleri de tespit ettik en kısa zamanda bu eksikliklerin de giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Baba Sultan Türbesi: Yazla Mahallesindedir. Türbe kapısında bulunan kitabeye göre, Hamidoğlu İlyas Bey tarafından H. 759 / M. 1358 yılında İsa bin Musa isimli şahıs için yaptırıldığı anlaşılmaktadır. “Bektaşi tarikatının Çelebiler kolunun savlarına göre Baba Sultan, Hacı Bektaş Veli’nin torunudur.

Şeyh Muslihiddin Türbesi: Yeşilada (Nis) içinde olup, ahşap bir mezar ve mescitten ibarettir. Mescid kısmına ahşap bir merdivenle çıkılır. Çatı alaturka kiremitle kaplıdır. IX. veya X. yüzyılda yaşadığı sanılmaktadır. İbin Batuta'nın seyahatnamesinde Eğirdir Dündar bey medresesinde müderrislik yaptığı belirtilmiştir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap