Uluslararası Sempozyum Başarıyla Gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Uluslararası Sempozyum Başarıyla Gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 16.10.2017 08:58:00 - Okunma Sayısı:1170 defa okundu.

Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu, 4-6 Ekim 2017'de Eğirdir SAREM tarafından Eğirdir'de başarı ile gerçekleştirildi.

Uluslararası Sempozyum Başarıyla Gerçekleştirildi

Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu, 4-6 Ekim 2017'de Eğirdir SAREM tarafından Eğirdir'de başarı ile gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak Limnoloji alanındaki araştırmaların sunulacağı ve bilgilerin uluslararası düzeyde paylaşılıp tartışılacağı bir platform oluşturması bakımından gelecekte de ayrı bir önem taşıyacak olan bu sempozyumda, balıkçılık yönetimi, içsu, ekoloji, iklim değişikliği, biyoloji, su ürünleri yetiştiriciliği, sosyo-ekonomi, balık hastalıkları ve işleme teknolojisi gibi konularda uluslararası paylaşımlar gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları ile başlayan sempozyum programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Türk Dünyası Müzik topluluğunun müzik dinletisi ve fotoğraf sanatçısı Ali Ethem KESKİN'e ait "Eğirdir ve Beyşehir Gölleri Su Altı Fotoğraf Sergisi" ile devam ederek katılımcıların yüksek ilgi ve beğenisiyle karşılandı.

Norveç, Bergen Üniversitesi, Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Jeppe KOLDING, Danimarka, Aarhus Üniversitesi,  Göl Ekolojisi ve Bioscience Bölümünden Prof. Dr. Erik JEPPESEN ve Çek Cumhuriyeti, Güney Bohemya Üniversitesi, Balıkçılık ve Suların Korunması Fakültesinden Prof. Dr. Pavel KOZAK gibi uluslararası camiada tanınan hocaların konuşmacı olarak sempozyuma iştirakleri, memnuniyet ve heyecan yarattığı gibi sempozyuma ayrı bir değer de kattı.

11 ülke, 57 şehir ve 44'ü üniversite olan 129 kurumdan, 192'si akademisyen toplam 315 katılımcının iştiraki ile gerçekleştirilen uluslararası sempozyumda toplam 240 adet bilimsel sözlü ve poster bildiri sunuldu. Bilimsel kalitesi yüksek bildirilerin sunulduğu ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nün başarılı organizasyonunu sonuna kadar sürdürdüğü sempozyum, katılımcıların yapmış olduğu değerlendirme ve teşekkür konuşmaları ile sona erdi. Sempozyumun 3. gününde Yalvaç'ta bulunan tarihi eserlerden, Pisidia Antik kentine de bir gezi düzenlendi.

İlki başarı ile gerçekleştirilen ve 2 yılda bir yapılacak olan bu sempozyumun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, bu başarılı organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyoruz.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap