Eğirdir'li Meyve Üreticileri Meyve Fuarına Gittiler

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'li Meyve Üreticileri Meyve Fuarına Gittiler
Haberin Tarihi: 26.10.2013 11:41:00 - Okunma Sayısı:2063 defa okundu.

FRUTECH MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ VE TEKNOLOJİLERİ İHTİSAS FUARI'na Eğirdir Ziraat Odası tarafından gezi düzenlendi.

Eğirdir’li Meyve Üreticileri Meyve Fuarına Gittiler

 

            24-26 Ekim 2013 tarihleri arasında Antalya - Campiramit’te düzenlenen FRUTECH MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ VE TEKNOLOJİLERİ İHTİSAS FUARI’na Eğirdir Ziraat Odası tarafından gezi düzenlendi.

            Günübirlik geziye Eğirdir İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğü köy danışman mühendisleri, köy muhtarları ve elma üreticileri katıldı.

            Eğirdir’li meyve üreticileri 24-26 Ekim 2013 tarihleri arasında Antalya - Campiramit’te düzenlenen FRUTECH MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ VE TEKNOLOJİLERİ İHTİSAS FUARI’na gittiler.

            Eğirdir İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğü köy danışman mühendisleri, köy muhtarları ve elma üreticileri günü birlik olarak Antalya’da düzenlenen meyve yetiştiriciliği ve teknoloji fuarına katılmak üzere dün sabah saat 9:00’da ilçemizden ayrıldılar.

            Meyvecilik fuarında Isparta İl Tarım Müdürlüğü ve meyvecilik sektöründe ilçemizin en büyük soğuk hava tesislerinden GÜLBUDAK Ltd. Şti.’de fuarda stant açtı.

            Meyvecilik sektör sorunlarına ve gelecekte yaşanması muhtemel problemlere bugünden çözüm bulmak, yurtiçi meyve talebini arttırmak, dış ticareti geliştirmek, özellikle Türk Cumhuriyetleri ile Asya ülkeleri için Türkiye’yi meyvecilik yatırımlarında önemli bir tedarik merkezi haline getirmek; meyvecilik sektörünün tüm taraflarını bir araya getirerek, sorunları tartışmak ve sektörel bilgi paylaşımı amacıyla bu tür fuarlar düzenleniyor. Yetkililer, Tarımı ön plana çıkan hemen hemen bütün illerde düzenlenen bu fuarın İlçemizde de yapılmasının, bölgemiz tarımına ve çiftçisine fayda sağlanacağı görüşünde birleşiyorlar.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap