Sirkeci Dükkanları ihaleye çıkıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sirkeci Dükkanları ihaleye çıkıyor
Haberin Tarihi: 17.11.2017 16:10:00 - Okunma Sayısı:2421 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi'nin Ödüllü Çarşı Projesi olan Sirkeci'de dükkanlar ihale usulüyle satışa çıkıyor. İhale ile ilgili bilgi almak ve dükkan satın almak isteyenlerin Eğirdir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden detaylı bilgi alabileceği duyuruldu.

Sirkeci Dükkanları ihaleye çıkıyor

                Eğirdir Belediyesi'nin Ödüllü Çarşı Projesi olan Sirkeci'de dükkanlar ihale usulüyle satışa çıkıyor. İhale ile ilgili bilgi almak ve dükkan satın almak isteyenlerin Eğirdir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden detaylı bilgi alabileceği duyuruldu.

                Eğirdir Belediyesi, halk arasında Sirkeci Çarşısı olarak bilinen alanda başlattığı Çarşı projesinin çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

                Yapımına son hızıyla devam edilen modern çarşı ile ilgili Belediye Fen İşleri Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, estetik ve modern yapılaşmaya uygun bir dizayn ile hazırlanan iş merkezinde değişik ölçülerde 32 dükkân bulunuyor. Dükkânların genişliği 17 m2 ve 51 m2 arasında değişiyor. Bodrum katında 2454 m2 ve 76 araçlık kapalı otoparkın yapımı bitmek üzere. Projeye göre yaklaşık 2 bin 500 m2 de açık alan olacak. Bu proje tamamlandığında ilçenin çehresinde büyük bir değişiklik olacak. İhale sürecinde ilk olarak 8 dükkanın satışı yapılacak. 28 m2, 37 m2 ve 51 m2 ölçülerinde değişen 8 dükkanın satışı 28 Kasım 2017 Salı günü saat 14:00'de Eğirdir Belediye Başkanlık Odası'nda encümen huzurunda satışa sunulacak. Geçici teminatı 12 bin 300 TL ile 18 bin 750 TL olan dükkanlar 410 bin TL ile 800 Bin TL arasında muhammen bedelle satış ihalesine çıkacak.

                Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Biz Sirkeci çarşı projesi ile ilgili ilk olarak devletten izinlerini aldık, kamulaştırma bedellerini ödedik. Herşey bitti. 2 bin 900 m2 yerden binde 1'lik kısmı yani 2,8 m2'lik adı ve soyadı olmayan birine tapu çıktı. Burası hazineye aittir dediler. Hazineye başvurduk. Hazine bilir kişisi 5 bin TL dedi, avukatı 10 bin dediler. Mahkeme kararıyla satışa çıktı, aldık. 31 Aralık 2018'de tamamlanacak. Tapuları aldık, önümüzdeki günlerde de çarşımızın 4'de biri olan 8 dükkanı da satışa sunuyoruz.  Yapımı devam eden modern ve estetik çarşı tamamlandıktan sonra halkımız, etrafında bulunan Belediye ve Hükümet Konağı başta olmak üzere bu alandaki diğer binaların da estetik ve modern bir görünüme kavuşmasını isteyeceklerdir. Çok güzel bir proje hazırlandı. Projenin alt katında otopark, üzeri iş yerleri ve açık alandan oluşan modern çarşımız balıkçı barınağı ile bütünleştiğinde denize kıyısı bulunan büyük şehirlerdeki marinalara da benzeyecek. Danayı yüzdük kuyruğuna geldik. İleriye dönük olarak, Kale Meydanı'nı pazar kurulan alanın altını da kapalı otopark yapmayı düşünüyoruz. Kale ile bütünleştiğinde kent meydanını dizayn edeceğiz. Yapılacak inşaat tamamlandığında Eğirdir’e yaraşır estetik bir yapı meydana gelecek." dedi.

                Eğirdir Belediyesince, Ali Sinan Mimarlık'a yaptırılan Eğirdir Çarşı Projesi, Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri 2017 Proje Yarışmasında "Başarı Ödülü"ne layık görülmüştü.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap