Eğirdir TRT 1'de tanıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir TRT 1'de tanıtıldı
Haberin Tarihi: 23.11.2017 15:39:00 - Okunma Sayısı:1522 defa okundu.

Bugün saat 13.15'de TRT 1 Antalya Radyosuna canlı yayında konuk olan Bizim Eğirdir Platformu (BEP) Başkanı Çetin Meydan, platformun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Eğirdir TRT 1'de tanıtıldı

                Bugün saat 13.15'de TRT Antalya Radyosu Akdeniz’in Sesi Programında canlı yayında konuk olan Bizim Eğirdir Platformu (BEP) Başkanı Çetin Meydan, platformun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Spiker Merve Temiz ile Canlı yayında konuşan  Meydan, yayına bağlandığında "Güneşli bir Eğirdir'den merhaba. Hava +5 derece, şömine başından, Eskiciler Konağı'ndan Selamlar" ifadeleriyle dinleyicileri selamladı.

                Bizim Eğirdir Platformunun kurumsal tanımını yapan Meydan, Bizim Eğirdir Platformu'nun 2023 Türkiye Turizm Stratejisinde Eğirdir ve bölgesinin, VI. Göller Bölgesi Eko-Turizm Gelişim Bölgesi içinde yer alması sebebiyle turizm değerlerinin ekonomiye kazandırılarak bu değerin nitelikli bir ürün olarak oluşturulması ve ilgili sektörlerle paylaşılmasına aracılık etmek amacıyla kurulmuş gönüllü sivil toplum kümesi olduğu söyledi.

                BEP'in amaçlarından da bahseden Çetin Meydan, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Eğirdir Kaymakamlığının destekleriyle "Sakin Şehir" felsefesine uygun etkinliklerin düzenlendiği söyledi.

 Meydan BEP'in Amaçlarını şöyle sıraladı:

Platformun tanımlamasından yola çıkılarak VI. Göller Bölgesi Eko-Turizm Gelişim Bölgesi hedefleri çerçevesinde;

• Bölge ekonomisinde üretim çeşitliliğinin artırılarak ekonomik istikrarın sağlanmasına,

• Bölgede nitelikli, niteliksiz işgücüne önemli çalışma fırsatlarının oluşturulmasına,

• Bölgede yer alan küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine,

• Yerel düzeyde sanayi ve ticareti uyarıcı altyapı yatırımlarının geliştirilmesine,

• Gençlerin ve toplumun eğitimi ile yerel düzeyde modernizasyon sürecinin sağlanmasına,

• Sosyo-ekonomik gelişme konusunda başka seçeneği olmayan bir yörede yerel halk ve turistler tarafından kullanılabilecek rekreasyonel ve turistik olanaklar sağlanmasına,

• Yerel düzeyde kişisel gelirlerin ve vergi, v.b. kamu gelirlerinin artmasına,

• Yerel düzeyde imajın geliştirilmesi ve yerel halkın çevreyi koruma ve geliştirme bilincinin artmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

                Platformun hedefleri çerçevesinde etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Meydan, bu kapsamda;

            Cittaslow 12. Eğirdir organizasyon toplantısında Ada ülkesi sanatçıları isimli sanatçı grubunun oluşturulması ve aynı isimle karma resim sergisinin 27 Ekim 2017 tarihinde Nis Otel Eskiciler Konağı’nda açıldığını, 04-06 Kasım 2017 Turizmci Sevil Deniz’le Devri Alem Yemek Bloğu Yazarı Sevil DENİZ için bölge tanıtım turu tanıtım gerçekleştirildiği dile getirdi.

                Meydan "Sonbahar ve Kış Mevsiminde Eğirdir ve Kovada Gölü Milli Parkı Fotoğraf Yarışması" düzenlendiğini, 11 Kasım 2017 - 30 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya fotoğraf severlerin katılımlarını beklediklerini belirtti, yarışmaya katılım şartları ile ilgili geniş bilgi verdi.

Aralık ayı içerisinde Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından verilecek olan Kat Hizmetleri ve Önbüro Personeli eğitim kurslarının Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordine edilerek açılması için başvuru yapıldığını bildirdi.

            KOSGEB uzmanları ile Konaklama ve yeme içme  tesislerinin yenilik yapabilmesi için hibe ve kredi bilgilendirme toplantısının 27 Kasım pazartesi günü yapılacağını belirten Meydan, bundan sonraki etkinlikleri de

-            Çevre temizlik kampanyası – Akpınar Köyü ve Ada çevresi

-            Eğirdir’de düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinlikler için sponsorluk müessesesi aramalarına yardımcı olmak için arama konferansı düzenlenmesi şeklinde sıraladı.

          Yapımcılığını Aslı Günaydın'ın üstlendiği ve 12 dakika süren canlı yayın sonunda Meydan "BEP olarak herkesi Sakin Şehir Eğirdirimize davet ediyoruz. Faaliyetlerimiz devam edecektir" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap