90. YILA YAKIŞIR AÇILIŞ TÖRENİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,90. YILA YAKIŞIR AÇILIŞ TÖRENİ...
Haberin Tarihi: 28.10.2013 18:01:00 - Okunma Sayısı:2525 defa okundu.

ATATÜRK ANITI, GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI...

90. YILA YAKIŞIR AÇILIŞ TÖRENİ...

ATATÜRK ANITI, GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI...

            Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, Eğirdir Belediyesi tarafından Eğirdir Kalesi önüne yaptırılan anıtı, bugün saat 13.00’de düzenlenen törenle açıldı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90 ncı yıldönümünde, yeni anıta ilk çelenk sunma töreni saat 13.30’da gerçekleştirildi.

            Eğirdir Kalesi önündeki trafonun kaldırılmasıyla boşalan alana Belediyemizce yaptırılan ATATÜRK ANITI’nın açılış törenine Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Ethem BÜYÜKIŞIK, Belediye Başkanı O. Nuri ÖZMERAL yanısıra C. Başsavcısı Doğan Adem KURT, yüksek rütbeli subaylar, tüm daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

            Tarihi Eğirdir Kalesi’nin “Vatan İçin Canımız, Bayrak İçin Kanımız, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” ve “CUMHURİYET FAZİLETTİR” yazan afişler ile kişi ve kuruluşların gönderdiği çelenklerle süslendiği açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı O. Nuri ÖZMERAL, “Bu manalı ve mühim günde, yeni bir ATATÜRK ANITI’nın Eğirdir’imize kazandırıldığı günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Yıllardır iki karayolu arasında sıkıştırılmış bir vaziyette, herkesin rahatsız olduğu çelenk sunma merasimleri ve törenlerimiz artık burada rahatlıkla yapılabilecek. Tarih yazılan bu günde, yeni ATATÜRK ANITI’nın burada açılmasıyla halkımızın yaşadığı mutluluğu paylaşmak için buraya gelen herkese teşekkür ediyorum.

            Saygıdeğer Kaymakamımızın ve muhterem Paşamızın, gönül veren herkesin burada emeği var. Ben yaptım diye bir şey yok, Eğirdir hepimizin... Bu Anıtı belki çok şatafatlı yapamadık ama gönlümüzü verdik. Anıtın kaidesi 13 tonluk bütün bir mermer taştan işlenmiştir. Bu kaide üzerine 3 metre boyunda, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün heykeli konulmuştur. Cumhur demek, halk demektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90 ncı yıldönümünü askerimizle, halkımızla, öğrencilerimizle, mülki erkanla tek yürek, tek yumruk olarak kutlamaktan memnuniyet duyuyoruz. ATATÜRK ANITI’nın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum...” dedi.

            Kaymakamımız Dr. Yalçın YILMAZ ise konuşmalarında “Bugün hepimiz için çok önemli bir gün. Bu önemli günde, önemli bir işi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eskiden yapılan çelenk sunma törenleri asayiş sorununu da getiriyordu. Risk yanısıra saygısızlık sorunu da vardı. Bayramlarımızı şanına yaraşır şekilde kutlayamıyorduk. Belediye Başkanımızla, Paşamızla, ATATÜRK ANITI’nın bu meydana yapılması için çok defa konuştuk ve bugüne geldik. Belediye Başkanımız ve Belediye ekibi gece gündüz çalıştılar. Paşamız fikir ve ekipleriyle katkılarda bulundular ve böylesine güzel bir   eser ortaya çıktı. Bu meydan, Kale Önü Meydanı olarak biliniyordu. Artık, Cumhuriyet Meydanı mı diyelim, ATA Meydanı mı, yoksa ATA KALE Meydanı mı diyelim?... Buna vatandaşlarımız karar verecekler...” ifadelerini kullandı.

            Konuşmalardan sonra TÜRK Bayrağına sarılı ATATÜRK ANITI’nın açılış kurdelası, Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Ethem BÜYÜKIŞIK, Belediye Başkanı O. Nuri ÖZMERAL tarafından çekilerek ATATÜRK ANITI’nın açılışı alkışlarla gerçekleştirildi.

            Eğirdir Kalesi önündeki yeni ATATÜRK ANITI’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesinden sonra Belediye Başkanı O. Nuri ÖZMERAL tarafından Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ’a, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Ethem BÜYÜKIŞIK’a, ilçemizdeki tüm daire müdürlerine, okul müdürlerine, Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin KOÇASLAN’a, ADD Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan ÖNGÜN’e ve gazi-şehit torunlarına birer ATATÜRK heykeli hediye edildi.

            Yeni ATATÜRK ANITI’nın açılış töreni ve çelenk sunma töreninden sonra katılımcılara tatlı ikram edilirken, törene katılanlar ATATÜRK ANITI önünde resim çektirerek, bu tarihi günü ölümsüzleştirdiler.

            Kaymakamımız Dr. Yalçın YILMAZ’a, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Ethem BÜYÜKIŞIK’a, Belediye Başkanı O. Nuri ÖZMERAL’e, gece gündüz çalışan belediye personelimize teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap