CHP Eğirdir Kadın Kolları Cumhuriyet Çayı Düzenledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Eğirdir Kadın Kolları Cumhuriyet Çayı Düzenledi
Haberin Tarihi: 29.10.2013 11:27:00 - Okunma Sayısı:2053 defa okundu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90'ncı yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından dün Mavigöl Otel'de "Cumhuriyet Çayı" düzenlendi.

CHP Eğirdir Kadın Kolları Cumhuriyet Çayı Düzenledi

 

            Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90’ncı yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından dün Mavigöl Otel’de “Cumhuriyet Çayı” düzenlendi.

            Düzenlenen çay töreninde kadınlar gönüllerince eğlenirken, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimde Adem Kayan’ın CHP’den Eğirdir Belediye Başkanlığı Aday Adayı olduğu açıklandı. 

            Bayanlar arasında düzenlenen Çay partisi öncesi bir konuşma yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Münevver Yıldız Güner şunları ifade etti:

            “Cumhuriyetimizin saygın kadınları, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz.

            Cumhuriyet bir erdemler yönetimidir. Kadınlarımızı saygın bir yurttaş yapar onların bu yurdun yeniden yaratılmasında etkin kılınmasının adı Cumhuriyet. Elinin hamuruyla her şeye karışma denilen aklın ermez diye toplumdan dışlanan kadın Cumhuriyetle kişiliğine insanlığına kadınlığına kavuşmuştur.

            Hala kadınla erkek eşit olmaz diye düşünen çağ dışı bir takım kafalar gazetelerde boy gösterirken bizim gücümüzün farkında değiller. Bu toplumu çocuklarımız amacıyla biz biçimlendiriyoruz. Toplumsal eğitim bizim elimizden geçiyor. Cumhuriyet ile seçme ve seçilme hakkını kazandık. Resmi nikah ve miras hakkını Cumhuriyet sağladı böylece eşit yurttaşlar olduk toplumun.

            Cumhuriyet çağdaşlıktır, bilimdir, teknolojidir, laikliktir. Yaşatacağız Cumhuriyetimizi  sonsuza kadar. Onu kuran Mustafa Kemal ve arkadaşlarını yüreğimize kazıdık..”

            Yıldız Güner’in konuşmalarının ardından CHP Eğirdir İlçe Başkanı Fatih Akalın, CHP Eğirdir Belediye Başkan Aday Adayı Adem Kayan’ı kürsüye davet ederek, kendisini bayanlara tanıttı.

 

Haber: EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap