DSİ Pompalarında Balık Katliamları Yine Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DSİ Pompalarında Balık Katliamları Yine Başladı
Haberin Tarihi: 24.4.2018 17:37:00 - Okunma Sayısı:1649 defa okundu.

GENCALİ Pompasından Tarlalara Balık Akıyor!...

DSİ Pompalarında Balık Katliamları Yine Başladı

GENCALİ Pompasından Tarlalara Balık Akıyor!...

                Geçtiğimiz yıllarda, DSİ Sulama pompalarında yaşanan balık katliamı, Gencali pompasından bu yıl sebze bahçelerine su verilmeye başlanılmasıyla birlikte yine gündeme geldi.

                DSİ sulama pompalarından meyve bahçelerine henüz Eğirdir Gölü’nden su verilmezken, Gencali pompasından sebze bahçelerine su verilmeye başlanmasıyla görülen balık katliamının, bu yıl da süreceğinin sinyalleri görüldü.

                Geçtiğimiz yıl DSİ pompalarından milyonlarca balık bahçelere akarken, konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen, DSİ tarafından hiçbir önlem alınmamış ve sulama sezonu boyunca Eğirdir Gölü’nün, ekonomik değeri olan balıkları, meyve bahçelerinde telef olmuştu.

                Gencali DSİ Pompasında yaşanan balık katliamı fotoğraflarını dün gazetemize gönderen hemşehrilerimiz, sulama sezonu açılmadan DSİ pompalarında acil önlem alınması gerektiğini dile getirdiler.

                DSİ pompalarının su çektiği kanal önlerinin en azından, kafes telleriyle kaplanmasını ve balık katliamının bir nebzede olsa engellenmesini isteyen hemşehrilerimiz, Gencali pompasından şu an bahçelere giden balıkların neredeyse 500 gr. Ağırlığında olduğunu söylediler.

                Bahçe sulama sezonuna az bir zaman kala, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin acilen tedbir almalarını ve Eğirdir Gölü’nden, ekonomik değeri olan balıkların, meyve bahçelerinde telef olmasının önüne geçilmesini diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap