Eğirdir Belediyespor Yelken takımı Didim'den döndü.

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyespor Yelken takımı Didim'den döndü.
Haberin Tarihi: 23.5.2018 11:55:00 - Okunma Sayısı:1942 defa okundu.

Aybars Kaya madalya şansını son gün yarışlarında kaybetti.

Eğirdir Belediyespor Yelken takımı Didim'den döndü.

Aybars Kaya madalya şansını son gün yarışlarında kaybetti.

14-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında Didim Yat ve Yelken Kulübü ev sahipliğinde,  Spor Toto ve Didim Belediyesi’nin destekleriyle Didim Altınkum’da düzenlenen “Türkiye Yelken Federasyonu Türkiye Şampiyonası"  ilk haftasında Optimist ve Laser sınıflarında yapılan yarışlar sona erdi.

Eğirdir Belediyespor Yelken Şubesi olarak yarışlara katılan yelkenci kafilesi İlçemize döndü.

TYF Türkiye Şampiyonası’nın ilk haftasında Optimist sınıfında 58 kulüpten 412 sporcu, Laser sınıfında ise 51 kulüpten 159 sporcu birbiriyle kıyasıya mücadele etti.

Eğirdir Belediyespor Yelken takımı, TYF Türkiye Şampiyonası Yelken Yarışlarına 2 Junior, 2 Senior optimistçi ve 1 Laser 4.7 olmak üzere toplam 5 sporcu ile katıldı.

Şampiyona, yapılan ödül töreni ile sona erdi.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak “Türkiye Şampiyonası, Didim’in mükemmel ev sahipliğinde, herkesin el birliğiyle katkılarıyla mükemmel şekilde ilk haftasını tamamladı. Bu şampiyonalarla biz milli takımlarımızı seçiyoruz. Onun için adil olması ve yarışların kaliteli tamamlanması çok önemli; herkesin yüzü gülüyor." dedi.

 Şampiyonayı değerlendiren Isparta İl Yelken Temsilcisi Şeref Ağartan, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Optimist Junior sınıfında yarışan Aybars Kaya birinci gün yapılan yarışlarda 5'nci, 9'ncu ve 14'ncü oldu. İkinci günde yapılan iki yarışta da 10'ncu oldu. Üçüncü günde Altın grubunda tek yarış yapıldı. Bu yarışta sporcumuz Aybars Kaya 1'nci oldu. Aybars Kaya, son gün yarışlarında BFD ve 56'ncı olunca madalya şansını kaybetti, Yarışı 18'nci sırada tamamladı. Altın grubundaki diğer yarışmacımız Yunus Emre Karagöz, yarışları 57'nci sırada tamamladı. Senior Optimistte bronz grubunda yarışan İlke Dikmen 6'ncı, Arif Aslantürk 12'nci olmuştur. Laser 4.7 gümüş grubunda yarışan Ali Lök 15'nci olmuştur.

Yelkencilerimiz her yarışta daha ön sıralara gelmek için çok mücadele veriyorlar. Hepsini kutluyorum. Büyük Kulüplerin sporcuları arasında zorlu mücadeleler veren yelkencilerimizin ileride daha iyi yerlere geleceklerine inanıyor ve onlara güveniyorum."

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap