Türkiye'de İlk Ve Tek...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye'de İlk Ve Tek...
Haberin Tarihi: 2.7.2018 13:37:00 - Okunma Sayısı:1290 defa okundu.

Eğirdir Akın Gazetesi'nin arşivi dijital ortama aktarıldı.

Akın Gazetesi Arşivi, Eğirdir'in son 48 yıllık tarihine dijital ortamda ışık tutuyor.

11 Ocak 1971 tarihinde Eğirdir'de yayın hayatına başlayan ve bugüne kadar aralıksız olarak yayınını sürdüren Eğirdir Akın Gazetesi'nin 48 yıllık arşivi dijital ortama aktarıldı.

Akın Gazetesi'nin arşivine, internet ortamında  Dünyanın her yerinden ulaşılabiliyor.

Akın Gazetesi'nin resmi internet sayfası olan www.eğirdirakingazetesi.com.tr adresinden "Gazete Arşivi" menüsü ile girilen Akın Gazetesi arşivinde; yıl, ay ve gün seçenekleri işaretlendiğinde, o gün yayınlanan Akın Gazetesi'ne ulaşılabiliyor.

1971 yılından bu yana yayınlanan Akın Gazetesi'nin her sayfasının (yaklaşık 50 bin sayfa)  taranarak dijital ortama aktarıldığı "Gazete Arşivi"nde, son 48 yıl içerisinde Eğirdir ve Bölgemizde yaşanan olaylar, yapılan haberler, yorumlar, reklamlar ve köşe yazılarının tamamına erişim sağlanabiliyor.

Okuyucularını bazen güldürecek, bazen duygulandıracak, geçmişe yolculuğa çıkaracak Akın Gazetesi'nin "Gazete Arşivi"ne ÜCRETSİZ olarak ulaşılabiliyor. Eğirdir ve Bölgemiz için tarihi belge niteliğinde olan "Gazete Arşivi" kaynak olarak da kullanılabilecek.

Pekçok ulusal gazete yanısıra, ülkemizdeki yerel gazetelerde bu şekilde bir "Gazete Arşivi" bulunmazken, Göller Bölgesi'nin incisi Eğirdir'de, AKIN Gazetesi'nin böyle bir hizmeti internet ortamında tüm dünyaya sunmasının Eğirdir'in tanıtımında da büyük rol oynayacağı belirtiliyor.

48 yıllık arşivini dijital ortamda yayınlayan yerel gazete olan Akın Gazetesi'nin, bu  uygulamayla Türkiye'de ilk ve tek olmasının gururunu yaşadıklarını ifade eden Gazete Sahibi Abdullah Kemal Sinan, "tüm İnternet erişimcilerini, AKIN Gazetesi "Gazete Arşivi"ni okumaya davet ediyor, yaklaşık sekiz aydır, büyük bir özveri ile arşivimizi dijital ortama taşıyarak adeta bir İLK'i başaran SSA Yazılım Şirketi Sahibi Selim Can'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap