Sürücülere Önemli Uyarı Buzlanma ve Kar Yağışına Dikkat!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sürücülere Önemli Uyarı Buzlanma ve Kar Yağışına Dikkat!
Haberin Tarihi: 18.12.2013 09:13:00 - Okunma Sayısı:2108 defa okundu.

Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, soğuk havalar nedeniyle meydana gelen buzlanmaya ve kar yağışına karşı sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Sürücülere Önemli Uyarı Buzlanma ve Kar Yağışına Dikkat!

 

            Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, soğuk havalar nedeniyle meydana gelen buzlanmaya ve kar yağışına karşı sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

            Başkan Tural, sürücülerden özellikle araçlarının kış bakımını ihmal etmemelerini istedi.

            Kış mevsiminin kendini göstermesiyle birlikte yollarda da kazalarda artış yaşanıyor.           

            Kar yağışı ile birlikte yolların buzlanması nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bu nedenle Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

            Kazaların genellikle buzlanmadan meydana geldiğini ifade eden Başkan Tural, bu nedenle sürücülerin araçlarının kış bakımlarını yaptırması gerektiğini söyledi. Tural konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Havaların soğumasıyla bazı bölgelerimize kar yağmaya başladı. Uzun ve yorucu bir kış bizi beklemektedir. Kazaların azalması için araçlarımızı yavaş ve dikkatli kullanalım. Kışın meydana gelen kazaların nedenine baktığımızda, buzlanmaya ve yol durumuna göre önlem almamaktan, araçlarımızı kışa hazırlamamaktan doğan kazalardır. Bunun için araç lastiğinden, zincirine, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımına kadar bütün bakımları yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere ise antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek aracımız kışa hazır hale getirilmelidir. Araçlarınızın kış bakımını ihmal etmeyin. Eksikliklerinizi biran önce tamamlayın.

            Araçlarınızı kış şartlarında kullanırken mutlaka yavaş ve dikkatli sürün. Bilhassa gizli buzlanmalara karşı tedbirli olun."

            Son aylarda ölümlü trafik kazaların düşme eğiliminin olduğuna dikkat çeken Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tural, "Son aylarda ölümlü trafik kazalarında görülen düşme eğilimi sevindirici olmakla beraber yeterli değildir. Bilhassa kış aylarındaki kazalar tek taraflı kazalardır. Bu kazalarda direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu meydana geliyor. En fazla gizli buzlanmanın olduğu yerler olan köprü üstlerinde, virajlarda aracınızı dikkatli ve yavaş kullanınız" diye konuştu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap