II. Ulusal Platin Elma Ödülleri Muhteşem Törenle Sahiplerini Buldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,II. Ulusal Platin Elma Ödülleri Muhteşem Törenle Sahiplerini Buldu
Haberin Tarihi: 23.12.2013 19:24:00 - Okunma Sayısı:2874 defa okundu.

Barida Hotels'de düzenlenen ödül töreni, TGRT ekranlarından 97 ülkede naklen izlendi. Gecenin sunuculuğunu ise ünlü sunucu Vatan Şaşmaz ve Belma Belen üstlendi.

II. Ulusal Platin Elma Ödülleri Muhteşem Törenle Sahiplerini Buldu

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği, Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği işbirliğiyle 2. Ulusal Platin Elma yarışması yapıldı. 16 farklı kategoride yapılan yarışmaya çeşitli illerden elma ve elmacılığa gönül vermiş kişiler, kurum ve kuruluşlar katıldı.

            Katılımcıların eserleri; Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Küden, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atilla Aşkın, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yakup Özkan, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Polat ve Öğr. Gör. Zafer Çağlar ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nden Hüseyin Akgül’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi ve ödül kazananlar belirlendi.

            Elma oskarlarının dağıtıldığı geceye Isparta ve Eğirdir protokolünün yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Üretme Bitki Sağlığı Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, pek çok akademisyen, çevre il ve ilçelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, Elma ihracatçıları, Tarımsal Kalkınma ve Sulama Kooperatifleri, Soğuk Hava Depoları sahipleri, Köy muhtarları ve pek çok basın mensubu katıldı.

            22 Aralık günü Barida Hotels’de düzenlenen ödül töreni,  TGRT ekranlarından 97 ülkede naklen izlendi.  Gecenin sunuculuğunu ise ünlü sunucu Vatan Şaşmaz ve Belma Belen üstlendi.

            Törende bir konuşma yapan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye'de elma üretiminin yüzde 20'sinden fazlasının Isparta'da gerçekleştiğini belirterek bu seviyeye gelinmesinde en büyük katkıyı Isparta çiftçilerinin yaptığını ifade etti.

            Isparta elma üreticisinin meyvede ilaç kalıntısı olmaması için özen gösterdiğini ifade eden Özkan, "Bu titizlik elma talebini artıracaktır. Talep artışı İhracatı artıracağı için, cari açık üzerine ve Isparta üreticisine olumlu katkıları olacaktır. Burada dayanışma halinde Isparta örneği sergileniyor. İlgili bakanlıkta elma komisyonu kurulması için çalışmalar sürüyor" diye konuştu. Vali Özkan, ödül kazananları tebrik ederek, bu etkinliğin gerçekleşterilmesinde emeği geçen Eğirdir Kaymakamlığına, Platin Elma Derneğine, üreticilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Üretme Bitki Sağlığı Genel Müdürü Mevlüt Gümüş de elma üretimi bakımından Isparta’nın birinci sırada yer aldığını ifade ederek tüketicinin isteğine yönelik ürünler yetiştirmek gerektiğini söyledi. Gümüş “Günde bir elma ye obez olma” kamu spotunun yaygınlaştırılarak çocuklarımıza elma yeme alışkanlığının kazandırmasının önemine de değindi ve “ayrıca bugünkü elma menüsünü çok beğendim” dedi.

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’da “Bugün elmadan türküler, deyişler söyledik, elmadan yemekler yedik, amacımız önümüzdeki yıllarda elmadan gönüller yapmaktır” şeklinde kısa bir konuşma yaptı.

            Yarışmada İstanbul, Ankara, Kayseri, Niğde, Hatay, İzmir, Kütahya, Antalya, Denizli, Çanakkale ve Isparta illerinden katılan adaylar ödül kazandı.

            Ödül takdiminin gerçekleştiği törende ayrıca, Süleyman Demirel Üniversitesi Müzik Kültürü Uygulamaları ve Araştırma Merkezi öğrencileri müzik dinletisi sundu.

            Platin Elma Yarışmasıyla EĞİRDİR ELMASI’nı adeta tescilleyen, geceli-gündüzlü çalışmalarıyla en küçük ayrıntıları bile düşünerek son derece başarılı bir organizasyona imza atan başta Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz’a, Platin Elma Derneği’ne,  daire müdürlerimize ve kaymakamlık personeline, sponsorluğu üstlenen değerli işadamlarımız ile Kalkınma ve Sulama Kooperatiflerimize, maddi manevi emeği geçen, gönül erlerine içtenlikle teşekkür ediyor, PLATİN ELMA Yarışmasının bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap