Öğrenciler Yararına Hayır Çarşısı Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Öğrenciler Yararına Hayır Çarşısı Açıldı
Haberin Tarihi: 25.5.2013 10:13:00 - Okunma Sayısı:2461 defa okundu.

Bağlar Erkek Öğrenci Yurdu ve Yeşilada Kız Öğrenci yurdu yararına düzenlenen Hayır Çarşısı dün Ada yolu üzerindeki Liman Sosyal Tesislerinde açıldı.

Öğrenciler Yararına Hayır Çarşısı Açıldı

 

            Bağlar Erkek Öğrenci Yurdu ve Yeşilada Kız Öğrenci yurdu yararına düzenlenen Hayır Çarşısı dün Ada yolu üzerindeki Liman Sosyal Tesislerinde açıldı.

            Hayır Çarşısının açılış törenine Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Cumhuriyet Savcısı Doğan Adem Kurt, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda hemşehrilerimiz katıldılar.

            Saat 14:30’da gerçekleşen açılış öncesi protokol konuşmaları yapıldı.

            Öncelikle söz alan Dernek Başkanı Mustafa Hobanoğlu: “Burada bayan kardeşlerimizin bir yıl içinde hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyizler, pastalar, börekler gibi ürünlerin satışı yapılacak. Kermesimizde et döner, Adana kebap gibi ürünlerimiz de bulunmakta. Burada bir bayram havası yaşamak istedik. Kermesimizin bu tesiste açılmasına yardımcı olan Belediye başkanımıza, bayanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

            “Hayır İşlerinde

Belediyemizin kapıları

Sonuna Kadar Açık”

            Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral: “Bugün mübarek Cuma günü. Hayırlı bir gün. Hayır işlerinde belediyemizin kapıları sonuna kadar açık. Bugün mutlu bir gün. Hayır köprüsü hızla devam ediyor. Aslında buranın, mutfağın başında ve yanında hizmet edenler Eğirdir halkımızın hizmetkarları. Bu tür faaliyetlere destek çıktığımızda ‘esnafa zarar veriyorsnuz’ deniliyor. Böyle bir hizmet başka nerede var? Bu tür hizmetlerin hizmetkarıyız. Hayır çarşısının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

“Kermesler

Maddi-Manevi,

Birşey Beklemeden

Yapılan Gönül İşi”

            Hayır çarşısının açılış töreninde son olarak Kaymakam Yalçın Yılmaz konuştu.

            Yılmaz: “böyle organizasyonların yapılması birer gönül işi. Bu tür kermeslerde maddi manevi birşey beklenmeden yapılan bir iş. Burada insanlara özellikle çocuklara hizmet edilmesi çok önemli. Bu hayıra maddi manevi hayır sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

            Protokol konuşmalarının ardından Kale Mahallesi emekli eski Cami imamı Faik Karakoç’un duasının ardından Hayır Çarşısının açılış kurdelesi kesildi.

            2 Haziran’a kadar açık kalacak hayır çarşısında özenle hazırlanmış Türk mutfağının eşsiz lezzetleri; et döner, Adana kebap, tantuni, balık ekmek, gözleme ve ev baklavasının yanı sıra el işleri de sergileniyor ve satışa sunuluyor.

            Hayır çarşısında elde edilecek gelirin öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacağı bildirildi.

            Bağlar Erkek Öğrenci Yurdu ve Yeşilada Kız Öğrenci yurdu yararına düzenlenen Hayır Çarşısı’nın bu yıl 8’ncisi düzenlendi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap