Karagöz ile Hacivat Eğirdir'e Geldi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Karagöz ile Hacivat Eğirdir'e Geldi...
Haberin Tarihi: 25.5.2013 10:15:00 - Okunma Sayısı:2418 defa okundu.

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültürel etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından koordineli olarak düzenlenen "Karagöz ile Hacivat" Gölge oyunu Kültür ve Turizm Bakanlığı Karagöz Sanatçısı Hayali Uğur DEMİREZEN tarafından oynatıldı.

Karagöz ile Hacivat Eğirdir’e Geldi…

 

            T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültürel etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından koordineli olarak düzenlenen  “Karagöz ile Hacivat” Gölge oyunu Kültür ve Turizm Bakanlığı Karagöz Sanatçısı Hayali Uğur DEMİREZEN tarafından oynatıldı.

            Karagöz ile Hacivat Geleneksel Türk Gölge Tiyatrosu 24 Mayıs 2013 Cuma günü Vergi Dairesi üzerinde bulunan Eğirdir Belediyesi Toplantı Salonunda sevenleriyle buluştu.

            Karagöz ile Hacivat” Gölge oyununu; Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu ile İrfan Kaynak İlkokulu öğrencileri, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ile birlikte izlediler.

            Karagöz ile Hacivat” Gölge oyunu öncesi protokol konuşmaları yapıldı. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Karagöz Sanatçısı Uğur DEMİREZEN öğrencilere Karagöz ve Hacivat’ın hikayesini anlattı. Demirezen, bu geleneksel gölge oyununun 650 yıldır yaşadığını söyledi. Demirezen Karagöz ve Hacivat'ın Türk gösteri sanatları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu geleneğin uzun yıllar toplumun en büyük eğlence kaynağı olduğunu anlattı.

            Konuşmaların ardından Uğur DEMİREZEN ve Yardak Okan Özer öğrencilere Karagöz-Hacivat Gölge oyununu sergilediler. Öğrenciler zaman zaman oyuna eşlik ederek farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap