8. KKYDP Kapsamında Müracaatlar Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,8. KKYDP Kapsamında Müracaatlar Başladı
Haberin Tarihi: 28.12.2013 08:46:00 - Okunma Sayısı:1465 defa okundu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında müracaatlar başladı.

8. KKYDP Kapsamında Müracaatlar Başladı

 

            Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında müracaatlar başladı.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, başvuruların, 27.01.2014 tarihine kadar www.tarim.gov.tr internet adresi üzerinden önce elektronik ortamda, daha sonra İl Müdürlüğüne dosya içerisinde elden teslim edileceğini bildirdi. Cenk Şölen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

            “Bakanlığımızca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ, 14.12.2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.   

            Başvurular, 27.01.2014 tarihine kadar www.tarim.gov.tr internet adresi üzerinden önce elektronik ortamda yapılacak, daha sonra İl Müdürlüğümüze dosya içerisinde elden teslim edilecektir.

            Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamındaki konular;

            a) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı,

            b) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi,

            c) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması,

            ç) Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı,

            d) Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin yapımı ile,

            e) Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerinden ibarettir.

            Projeye kimler başvurabilir;

            Belirtilen yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlığımız tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir.

            Ekonomik yatırımlar için son başvuru tarihinden önce kurulan;

            a) Kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar,

            b) Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri, ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabilirler.

            Hibe miktarı, gerçek kişilerde 150.000 TL., tüzel kişilerde ise 400.000 TL. dir.

            Yatırımcılarımız programla ilgili her türlü bilgiyi, İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden alabilecekleri gibi, bütün detaylar ve dokümanlara Bakanlığımızca hazırlanan Uygulama Rehberi’nden ulaşabileceklerdir.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap