SÜREYYA BİLGİÇ'TEN YALVAÇ'A İKİ MÜJDE:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SÜREYYA BİLGİÇ'TEN YALVAÇ'A İKİ MÜJDE:
Haberin Tarihi: 28.12.2013 08:57:00 - Okunma Sayısı:2477 defa okundu.

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Yalvaç'a doğalgaz getirilmesinin ilk adımı olan Doğal Gaz Boru Hatları Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi'nin 16 Ocak'ta ihale edileceğini ve Yalvaç Bölge Cezaevi için bütçeye 3 milyon liralık ödenek konulduğunu müjdeledi.

SÜREYYA BİLGİÇ’TEN YALVAÇ’A İKİ MÜJDE:

DOĞALGAZ İÇİN İLK İHALE, CEZAEVİ İÇİN ÖDENEK

 

            Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Yalvaç’a doğalgaz getirilmesinin ilk adımı olan Doğal Gaz Boru Hatları Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi’nin 16 Ocak’ta ihale edileceğini ve Yalvaç Bölge Cezaevi için bütçeye 3 milyon liralık ödenek konulduğunu müjdeledi.

            Merkez nüfusu on binin üzerindeki ilçelere doğalgaz götürülmesi konusundaki Bakanlar Kurulu düzenlemesi doğrultusunda geçtiğimiz aylarda gerekli abone sayısına ulaşılan Yalvaç’a doğalgazın getirilmesinin ilk ayağı olan arazi-etüt, harita ve kamulaştırma mühendislik işinin ihalesi BOTAŞ tarafından ilan edildi.

            Milletvekili Bilgiç’in konuyla ilgili olarak verdiği bilgiye göre, İscehisar - Yalvaç İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi’nin ihalesi 16 Ocak 2014 günü saat saat 14.00’te BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde yapılacak. Söz konusu hizmetin 260 gün içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten Bilgiç, “İhalenin tamamlanmasının ardından bu işlemler 2014 sonbaharına tamamlanacak ve ardından da boru hattı döşenmesi için gerekli adımlar atılacak. Görüldüğü gibi Yalvaçlı hemşehrilerimizin abone sayısını tamamlamasının hemen ardından en kısa sürede işlemlerin tamamlanması sağlandı ve olabilecek en hızlı şekilde ihaleye çıkılması mümkün oldu. İnşallah yine mümkün olan en kısa sürede hemşehrilerimiz doğalgaz kullanımına kavuşacaklar. Bu konuyla ilgili takibimizi sürdüreceğiz.” dedi.

            Geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığı yatırım programına alınan ancak ödenek konulmayan Yalvaç Bölge Cezaevi için de ödenek müjdesi veren Bilgiç, "Yalvaç Bölge Cezaevi çok büyük bir yatırım yaklaşık 40 milyonluk bir yatırım. Bunun için 2014 bütçesine 3 milyon TL koydurduk. Bununla etüt ve proje ihalesinin yapılması mümkün. Bunun yanında ek bütçeyle yapım ihalesinin gerçekleşmesi için de uğraşacağız. Bu önemli bir adım oldu, inşallah en kısa sürede yapım ihalesi aşamasına gelecek ve bu büyük yatırımı ilçemize kazandıracağız." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap