Kaymakam Akdaş’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Akdaş’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Haberin Tarihi: 29.10.2018 10:17:25 - Okunma Sayısı:980 defa okundu.

"Türkiye Cumhuriyetinin 95. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevinci içinde, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım."

Kaymakam Akdaş’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Geçmişte olduğu gibi bugün de, tutsaklık altında yaşamayan, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milleti; kurtuluş savaşıyla, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde üstün cesaret ve kahramanlık göstererek tarihin akışını değiştirmiş, şanlı tarihimize yeni bir sayfa daha kazandırarak bizlere cumhuriyeti armağan etmiştir.

Kurtuluş Savaşıyla var olma mücadelesi veren milletimiz, 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte tüm dünyada emsali görülmemiş bir dirilişin kahramanı olmuştur

95'nci yıl dönümüne eriştiğimiz, 100’üncü yılına doğru ilerlediğimiz Türkiye Cumhuriyeti; kararlılık ve azimle güçlü yarınların inşasına, sağlam hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Sevgili Eğirdirliler unutmayın ki içeride ve dışarıda çok daha müreffeh ve güçlü Türkiye idealiyle devam ettiğimiz bu yolda milletçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bizler, esarete karşı verdikleri destansı mücadeleyle bağımsızlığımızı kazanan; Cumhuriyetimizi bizlere miras bırakan Aziz kahramanlarımızdan ilham ve güç almaya her zaman devam edeceğiz.

Ulu önderimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Cumhuriyet, egemenliğin millette olması demektir. Milletin egemenliğine karşı hain planlar içinde olanlar; dün olduğu gibi bugün de milletin kendisinden gereken cevabı alarak ihanet çukurlarında boğulmuşlardır.

Cumhuriyet tek başına idari bir yönetim biçimini ifade etmez; Cumhuriyet aynı zamanda halka eşit ölçüde  adaletle hizmet vermek, iktidar erkini halkın iradesine bırakmak demektir. Her bir vatandaşın eşit haklara sahip olduğu Cumhuriyet rejimi, belirli bir zümre veya grubun değil; sadece halkın yönetimde söz sahibi olması demektir.

Sevgili Eğirdirli hemşerilerim, bize bırakılan bu kutsal emaneti çocuklarımıza en iyi şekilde bırakmak yine bizlerin görevidir. Dedelerimiz ve ninelerimizin kanlarıyla sulanan vatan toprağında yine kahraman nesiller yetişmeye devam edecektir. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur. Bize düşen; çalışkan, erdemli ve adaletli nesiller yetiştirmek ve onları geleceğe en iyi şekilde taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugünleri bizlere yaşatan Aziz Şehitlerimizi minnet ve dualarla yâd eder; Kahraman Gazilerimize şükranlarımı sunarım.

Türkiye Cumhuriyetinin 95. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevinci içinde, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.

 

Abdullah AKDAŞ

Eğirdir Kaymakamı

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap