Eğirdir'de tomografi çekimi hizmeti başlıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de tomografi çekimi hizmeti başlıyor
Haberin Tarihi: 3.1.2014 14:50:00 - Okunma Sayısı:3201 defa okundu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın, uzun süredir eksikliği hissedilen Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tomografi ünitesinin bu hafta içinde aktif hale getirileceğini söyledi ve "Kırıkkale Devlet Hastanesi'nin yedek tomografi cihazını Eğirdir'e getiriyoruz. Eğirdir'de tomografi çekimi hizmeti başlıyor" dedi.

Eğirdir’de tomografi çekimi hizmeti başlıyor

 

            Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın, uzun süredir eksikliği hissedilen Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tomografi ünitesinin bu hafta içinde aktif hale getirileceğini söyledi ve “Kırıkkale Devlet Hastanesi’nin yedek tomografi cihazını Eğirdir’e getiriyoruz. Eğirdir’de tomografi çekimi hizmeti başlıyor.” dedi.

  

                               

            Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın, 2014 yılında hastanelerde teknolojik dönüşüm yaşanacağını ve Teletıp yönetimi uygulamasını başlatacaklarını bildirdi.

            Isparta sağlık alanında yeni yıla çok teknolojik girecek. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın, hastanelere Teletıp Yönetimi Uygulaması getireceklerini bildirdi. Uygulamayla ilçe hastanesinde çekilen tomografiyi il hastanesindeki bir doktorun da görüp birlikte istişare edebileceğini ifade eden Aydın, programla aynı zamanda sesli olarak da değerlendirmede bulunabileceğini bildirdi.

            Öte yandan uzun süredir eksikliği hissedilen Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tomografi ünitesinin bu hafta içinde aktif hale getirildiğini kaydeden Aydın, “Kırıkkale Devlet Hastanesi’nin yedek tomografi cihazını Eğirdir’e getiriyoruz. Eğirdir’de tomografi çekimi hizmeti başlıyor. Bu arada Eğirdir’e 55 adet üç motorlu hasta yatağı aldık. 30 kadar yatak açığımız kaldı. 2014’te tüm hastanelerde yataklarımız motorlu yatak oluyor” dedi.

            Diğer taraftan Ocak ayı içinde Yalvaç Devlet Hastanesi’nin yeni binasına taşınma işleminin tamamlanacağını belirten Aydın, “Tıbbi cihaz ihalemiz var 3 milyon lira değerinde. Yaklaşık maliyet analizlerini çıkarıyoruz ocak ayında ilana çıkmış olacağız” diye konuştu.

            Son olarak özellikle Yalvaç ve Eğirdir hastanelerinde park sistemine geçileceğini kaydeden Aydın, şöyle devam etti; “Bu hastanelerimize özel dijital röntgen cihazı alıyoruz. Röntgen çekildiği an hekim arkadaşımız bilgisayarında filmi görebilecek. Şu anda Isparta’da ve Şarkîkaraağaç’ta bu sistem var. 2014 yılında otomasyonla ilgili planlamamız mevcut. Hastane otomasyonları artık tek tip olacak. Tüm hastanelerimizde otomasyon sistemi birbiriyle entegre olacak. Yalvaç’ta hasta röntgen çektirdiyse Isparta Devlet Hastanesi’ne geldiğinde röntgen sonucu buradaki hekim arkadaş görebilecek.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap