Yılın "En İyi Genç Mimarı" Bir Eğirdir'li...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yılın "En İyi Genç Mimarı" Bir Eğirdir'li...
Haberin Tarihi: 7.11.2018 11:35:01 - Okunma Sayısı:2291 defa okundu.

Sign of the City Awards’ta,  "En İyi Genç Mimar" ödülüne; "Eğirdir Çarşı" Projesiyle Eğirdir'li Mimar Ali Sinan layık görüldü.

Yılın "En İyi Genç Mimarı" Bir Eğirdir'li...

Sektörün en prestijli ödüllerinin verildiği bir platform haline gelen Sign of the City Awards’ta, 30 Yaşının altında olan, nitelikli ve sürdürülebilir mimari proje çalışmaları bulunan mimarlara verilen  "En iyi Genç Mimar" ödülüne; "Eğirdir Çarşı" Projesiyle Eğirdir'li Mimar Ali Sinan layık görüldü.

Türkiye gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin prestiji olarak kabul edilen Sign of the City Awards’da (SotCA) yarışmasında ödüle değer bulunan projeler 6 Kasım’da Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı.

Ödül töreninde sunucunun "genç ve dinamik yapısını yaratıcı çözümler ve yerelle buluşturan, yerelle olan iletişimini yepyeni dinamiklerle projeye yansıtan, güçlü ve sade bir mimari dili kullanan bir genç tasarımcıya gidiyor" ifadeleriyle sahneye davet edilen Mimar Ali Sinan'a ödülü takdim edildi.

Hürriyet’in öncülüğünde, Lineadecor proje ortaklığı, Schindler Asansör’ün platin sponsorluğu, Emlak Konut’un katkıları ve EY’ın  stratejik ortaklığında gerçekleştirilen Sign of the City Awards (SotCA) değerlendirmeleri ve seçim işlemi 3 aşamada tamamlandı. Başvuru tamamlandıktan sonra, başvuruların tam ve eksiksiz olduğu ve kategori kriterlerine uygunluğu Sign of the City Awards stratejik ortağı EY tarafından değerlendirildi ve teknik eleme gerçekleştirildi.

Teknik elemeyi geçen projeler arasında, alanlarında uzman olan jüri üyeleri tarafından 1.aşama değerlendirmesi yapıldı ve finale kalan, her kategoriden 5 aday belirlendi. Finale kalan 5 proje, son olarak bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Her proje; jürinin belirlediği soruları cevaplayacak 3 dakikalık bir sunum hazırladı. Sunum sonunda proje yetkilisi 5 dakikalık bir görüşmeyle, projeyi jüriye yüz yüze anlatma fırsatı buldu. Değerlendirme sonucunda her kategoriden bir proje Sign of the City olmaya hak kazandı

Ali Sinan kimdir

08.11.1989 yılında Eğirdir'de dünyaya geldi.

2007-2012 yılları arasında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 

Lisans eğitimi sırasında girdiği mimari proje yarışmalarından dereceler elde etti. 2013 yılında başladığı ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir.

2016-2017 yılları arasında ODTÜ Mimarlık Bölümü 4. sınıf tasarım stüdyosunda, 2017 yılından itibaren TOBB ETÜ Mimarlık Bölümünde mimari tasarım stüdyosunda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda çeşitli üniversitelerin mimarlık bölümlerine jüri üyesi olarak katılım sağlamıştır.

Profesyonel iş yaşamına 2013 yılında Ali Sinan Mimarlık Atölyesi’nde başlayan Sinan, çalışmalarını 2018 yılından itibaren kurucusu olduğu ASMA A.Ş. çatısı altında sürdürmektedir. Bu süre zarfında birçok proje deneyimi elde etmiş ve mimari proje yarışmalarında ödüller kazanmıştır. Meslek pratiğinin yanında TSMD-Serbest Mimar Dergisinin yayın yürütme komisyonunda ve çeşitli mimari etkinliklerde yer almaktadır.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap