Isparta Belediyesinden Anıtkabir'e 32 otobüs

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Belediyesinden Anıtkabir'e 32 otobüs
Haberin Tarihi: 10.11.2018 16:18:10 - Okunma Sayısı:1336 defa okundu.

Isparta’da yaşayan vatandaşlar 10 Kasım dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal’i anmak için Ankara’ya gitti.

Isparta Belediyesinden Anıtkabir'e 32 otobüs

Isparta Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci seneni devriyesi dolayısıyla, Ispartalı vatandaşları Anıtkabir’de düzenlenen Anma Törenlerine götürdü. 32 otobüs yaklaşık bin 500 kişiden oluşan Isparta heyeti 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 03.00’de Ankara’ya hareket etti. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında buluşan vatandaşları, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bizzat gelerek uğurladı. Vatandaşlar Ankara’ya hareketi öncesinde hep bir ağızdan Andımızı okudu.

Isparta’da yaşayan vatandaşlar 10 Kasım dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal’i anmak için Ankara’ya gitti. Isparta Belediyesi organizasyonunda Ankara’ya hareket eden vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da meydana gelerek vatandaşlara seslendi. Başkan Günaydın, “Neden buradayız, bu gece yarısında ne yapmak istiyoruz? Atamıza gitmek istiyoruz. Sizlere gönülden şükranlarımı sunuyorum. Atatürk, Türk milletinin en büyük sevdasıdır. En önemlisi Ata’yı anlamak, sevmek, bilmek ve ona saygı göstermektir. Onun için buraya toplandık. Türk Milletinin en büyük birlik, beraberlik yapacağı kişi Ata’mızdır. Atamızın huzuruna gidiyoruz” dedi.

Bugün Atatürk’ün en büyük özelliklerinin gizlenmek, karartılmak istendiğine vurgu yapan Başkan Günaydın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Neyi karartıyorsunuz siz. Atatürk’ün en büyük özelliklerinden birisi büyük bozkurttur. Bizzat bozkurt olduğunu nutkunda, Anadolu seyahatinde en iyi şekilde ifade etmiştir. Bunu gizlemek istiyorlar. Atatürk gizlenecek bir insan değil. Atatürk dünyanın bir dehasıdır. Türk Milleti çok şanslı, o deha da bize ait. Birlik ve beraberliğimizin birisi Atatürk’tür. Buradan Atatürk’ün huzuruna gitmek istiyoruz, işte bu birlik beraberlik değil mi? Bunu kimse önleyemeyecektir. Atatürk sevdası ve Atatürk birlik ve beraberliği, O’nun vizyon ve görüşleri Türk Milletine aittir. Bizim birlik ve beraberliğimizi temin eden en büyük Atatürk, Türk’tür, Türkçüdür. Türk’ten korkuyorlar. Bir Alman yazarı, ‘Türkler bir belini doğrultursa, bin yıl belini hiç eğmeden gider’ diyor. İşte Türk’ten bu kadar korkuyorlar. Türkler dünyanın beyefendisi olacaktır.

Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Diyene’ sözü dehşetli bir cümle değil mi? Nasıl Türkçü olamaz. Türk büyük şemsiyedir. Bunu halen anlamış değiller. Hatta televizyonda ‘ayrımcılık yapıyorlar’ diyorlar. Yani Türk demekle ayrımcılık yapıyormuşsunuz. Halbu ki, sen ayrımcılık yapıyorsun, Türk, Kürt diye. Türk büyük şemsiyedir. Laz’ı, Çerkez’i, Kürdü hepsi bir şemsiyedir, bunu Atatürk’te böyle kabul etmiştir. Atatürk ‘kendisini Türk gibi hisseden herkes Türk’tür’ demiştir. Türkler dünyanın en büyük milleti, cumhuriyeti, en gelişmiş ülkesi olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dünya o korktukları dala da basacaklardır”

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın konuşmasının ardından meydanda bulunan vatandaşlar hep bir ağızdan Andımızı okuyarak, Ankara’ya yola çıkmak üzere otobüslerdeki yerlerini aldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı Nail Bayram ve diğer yetkililer vatandaşları selamlayarak Ankara’ya yolcu etti.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap