Türk Hava Kurumu yurtdışına ücretsiz öğrenci gönderecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türk Hava Kurumu yurtdışına ücretsiz öğrenci gönderecek
Haberin Tarihi: 6.1.2014 09:35:00 - Okunma Sayısı:2052 defa okundu.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı 15 gün süreyle yurtdışına öğrenci gönderecek.

Türk Hava Kurumu yurtdışına ücretsiz öğrenci gönderecek

 

            Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı 15 gün süreyle yurtdışına öğrenci gönderecek.

            Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi (IACE) kapsamında düzenlenen program kapsamında İngilizce yazılı ve sözlü sınavı ile mülakat sonucu seçilecek olan öğrenciler, 22 Temmuz - 06 Ağustos 2014 tarihleri arasında; ABD, Avustralya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Hongkong, İngiltere ve Kanada ülkelerinden birine ücretsiz olarak gidecek.

            Konuyla ilgili olarak detaylı bilgi veren THK Eğirdir Şube Müdürü Nadir Tığ, başvuruların şubeler aracılıyla yapılacağını belirterek "Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programına katılmak isteyen öğrenciler arasından İngilizce yazılı ve sözlü sınavı ile mülakat sonucu seçilecek olan öğrenciler, 22 Temmuz - 06 Ağustos 2014 tarihleri arasında; Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Hongkong, İngiltere ve Kanada ülkelerinden birine ücretsiz olarak gönderilecektir.

            ÖĞRENCİLERDE

            ARANAN NİTELİKLER:

            1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

            2. 01 OCAK 1994 (dahil) - 01 AĞUSTOS 1997 (dahil) tarihleri arasında doğmuş olmak (Yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz),

            3. THK Şubelerinde üye kaydı bulunmak.

            4. Söz konusu mübadele programına daha önce katılmamış olmak,

            5. Halen öğrenimine devam ediyor olmak (Lise mezunu olup üniversiteye henüz başlamamış öğrencilerin, dershane programları öğrenime devam ediyor olarak sayılır),

            6. Sağlıklı olmak (yurt dışı seyahat engeli bulunmamak),

            7. IACE programına ve hazırlık kampına kesintisiz devam edebilecek olmak.

            BAŞVURU:

            Başvurular 24.12.2013 - 26.01.2014 tarihleri arasında, üye olunan THK Şube Başkanlıkları tarafından T.C. vatandaşlık numaralı Nüfus Cüzdanı aslı ile online olarak yapılacaktır.

            SINAV: İngilizce yazılı ve sözlü sınavı ile mülakat 7 ŞUBAT 2014 CUMA günü Ankara'da yapılacak olup, sınavlarla ilgili detaylı bilgi ve sınav davetiyesi öğrenci tarafından online kayıtta belirtilen elektronik posta adresine gönderilecek ve www.thk.org.tr adresinde yayınlanacaktır.

            Sınav günü, öğrencinin aşağıdaki belgeleri yanında bulundurması gerekmektedir. Belgelerden herhangi biri yanında olmayan aday, sınava alınmayacaktır.

            1. T.C. Nüfus Cüzdanı,

            2. Sınav Davetiyesi,

            3. Okul idaresinden veya dershaneden onaylı Öğrenci Belgesi,

            KAZANANLAR:

            1. Sınavda başarılı olan öğrenciler aldıkları puana göre sıralanacak ve 22 Temmuz - 06 Ağustos 2014 tarihleri arasında; yukarıda belirtilen ülkelerden birine ücretsiz olarak gönderilecektir.

            2. Programı kazanan öğrencilere, 24 - 27 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan IACE Ankara ve İnönü Hazırlık Kampı'nda, sportif havacılık branşlarına ilişkin teorik eğitim verilerek temel havacılık altyapısı yetersiz olan öğrencilerin bu konudaki eksiklikleri giderilecektir" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap