SGK Eğitimle 4 bin kişiye ulaştı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SGK Eğitimle 4 bin kişiye ulaştı
Haberin Tarihi: 8.1.2014 09:34:00 - Okunma Sayısı:2417 defa okundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Isparta İl Müdürlüğü, sosyal güvenlik bilincinin oluşturulmasına ve uygulamalarına yönelik başlattığı eğitimlerde 4 bin kişiye ulaştı.

SGK Eğitimle 4 bin kişiye ulaştı

 

            Sosyal Güvenlik Kurumu Isparta İl Müdürlüğü, sosyal güvenlik bilincinin oluşturulmasına ve uygulamalarına yönelik başlattığı eğitimlerde 4 bin kişiye ulaştı. İl, ilçe ve beldelerde çeşitli kurum ve kuruluşlara verilen eğitimler bu yıl da devam edecek. SGK Müdürü Mehmet Bayram, kurum hizmetlerinin kaliteli ve daha kolay verilebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

            Geçen yıl verdikleri eğitimlerin üzerine koyarak devam edeceklerini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Bayram, “Geçen yıl il, ilçe ve beldelerde öğrencilere, STK’lara, halka yönelik eğitimler düzenledik. Bunu iki gruba ayırdık. Öğrenciler için sadece sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını istedik, bu yönde eğitim verdik. Diğer STK ve halk için de sosyal güvenlik uygulamalarına yönelik eğitim verdik. Bugüne kadar 42 eğitim semineri düzenledik. Yaklaşık 4 bin kişiye ulaştık. Bu yılki eğitimlerimizi daha da geliştirerek devam edeceğiz. Amacımız hizmetlerimizin bilinmesidir.” diye konuştu.

            2012 yılının bir toparlanma süreci olduğunu dile getiren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Bayram, “2013 yılı bizim için atılım yılı oldu. Hizmet verdiğimiz paydaşlarımızın sosyal güvenlik hizmetlerini yerinde, zamanında ve doğru bir şekilde alabilmeleri için, vatandaş odaklı hizmet anlayışımızı tüm birimlerimizde uygulamaya koyduk. Bu bağlamda da çalışanlarımızın kişisel gelişim ve kurum mevzuatı üzerine yoğun bir eğitim programı uygulandı.” dedi.

            İlçelerde bulunan Sosyal Güvenlik Merkezlerini yenilediklerini belirten Bayram, “Özellikle ilçelerimizdeki Sosyal Güvenlik Merkezleri daha iyi ve kaliteli hizmet için onarılıyor. İşveren ve sigortalı dosyaları bu merkezlere gönderilerek kesintisiz hizmet almaları sağlanıyor. Yalvaç ve Şarkikaraağaç Sosyal Güvenlik Merkezleri daha iyi işleve kavuşturuldu. Bu şekilde vatandaşlarımızın il merkezine gelmeden oradaki merkezlerden hizmet almalarını sağladık. Bu yılın ilk yarısında da Senirkent merkezli SGM açacağız. Uluborlu’da buradan faydalanacak. Çalışmalarda son safhaya geldik.” ifadelerini kullandı.

            İşveren ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yapılan ziyaretlerde önerileri dikkate aldıklarını dile getiren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Bayram, “Yaptığımız görüşmelerde; hizmetlerin sunulmasında karşılaşılan eksiklikler ve gecikmeler varsa bunların tespiti ile çözümü üzerine istişare yapıyoruz. Kurumsal hizmetin elektronik ortamda daha kolay verilmesiyle ilgili çeşitli alanlarda yenilikler yapıldı. Maaş bağlama ortalama gün sayısı 11 olarak gerçekleşti. Ayrıca SMS uygulamasıyla vatandaşlarımızın iş ve işlemleriyle ilgili kısa süre içinde kendisine bilgi dönüşü sağlanıyor. Bu da hizmetimizin daha kolay ve daha hızlı ilerlemesini sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap