AKSU DOĞA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AKSU DOĞA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Haberin Tarihi: 29.5.2013 10:20:00 - Okunma Sayısı:2318 defa okundu.

Aksu Kaymakamlığı Doğa Sporları Şenliği 25-26 Mayıs tarihlerinde çok sayıda doğaseverin katılımı ile gerçekleşti.

AKSU DOĞA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

 

            Aksu Kaymakamlığı Doğa Sporları Şenliği 25-26 Mayıs tarihlerinde çok sayıda doğaseverin katılımı ile gerçekleşti.

            1. Ulusal Yamaç Paraşütü Yarışması, 2. Ulusal Foto Safari, 17. Ulusal Dedegöl dağı tırmanışı ve Halk konseri etkinliklerinden oluşan Doğa Sporları Şenliği Cumartesi ve Pazar günü halkın büyük ilgisine neden oldu.

            Yaklaşık 50 yerli ve yabancı sporcunun katıldığı Yamaç Paraşütü Yarışması 25 Mayıs Cumartesi sabah saatlerinde Aksu Akpınar tepesine çıkılması ile başladı. Her sporcunun en az iki atlayış yaptığı yarışmada çok keyifli ve heyecanlı dakikalar yaşandı. İlçe halkının yakından izleme fırsatı bulduğu yarışma esnasında bazı paraşütçülerin akrobatik hareketleri izleyiciler tarafından büyük ilgi ve heyecan ile takip edildi. Paraşütçüleri sadece yerden seyretmekle kalmayan vatandaşlar atlayışın yapıldığı Akpınar tepesine çıkarak yarışmanın heyecanına ortak oldular. Yarışmaya katılan sporculara ödülleri ve katılım belgeleri Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel tarafından verildi. Kaymakam Özdel burada yaptığı konuşmada Aksu’nun alternatif turizm potansiyeline dikkat çekerek, yapılan organizasyonlarla ilçenin gizli kalmış güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

            Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasında 3. olan Milli sporcumuz Ayşe Bayrak, Aksu’nun eşsiz doğası ve ulaşım kolaylığı ile yamaç paraşütü sporuna çok uygun olduğunu söyleyerek, gerekli düzenlemelerin ve tanıtımın yapılması ile gözde paraşüt altlama merkezi olabileceğini ifade etti.

            Pazar günü Karaköy’de yapılan kahvaltı ile başlayan Foto Safari’ye 40’a yakın Fotoğraf sever katıldı. Aksu’nun yayla ve dağlarında bulunan eşsiz güzellikteki çiçek florasını görüntülemeyi amaçlayan doğaseverler, Karaköy’deki kahvaltının ardından sırası ile Zindan mağarası, Sorgun Yaylası, Sorgun Barajında çekim yaptıktan sonra Başpınar mesirelik alanında Aksu Kaymakamlığınca verilen öğle yemeğine katıldılar. Foto Safarinin öğleden sonraki bölümünde katılımcılar Karağı Göleti, Melikler Yaylası, Pınargözü Mağarası, Yakaafşar Kasabası Gül Bahçeleri ve Barak yaylasında çekim yaparak akşam yemeği için Aksu ilçe merkezine dönüş yaptılar.

            ETUOSD (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) tarafından bu yıl 17.si düzenlenen Dedegöl Dağı tırmanışına 2000’den fazla dağcı katıldı. 25 Mayıs cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren otobüsler ile Melikler yaylasına çıkan doğaseverler, geceyi burada geçirdikten sonra Pazar günü gün doğumuyla zirve tırmanışına başladılar. Aksu Kaymakamlığının da destek verdiği organizasyona ülke çapından büyük bir ilgi olduğu gözlerden kaçmadı. Zirve dönüşü yapan dağcılara Aksu Kaymakamlığı tarafından yöresel tatlarımızdan gözleme ve ayran ikram edildi.

            Aksu Kaymakamlığı Doğa Sporları Şenliğinin Pazar akşamı programı Halk Konseri ile başladı. Çevre ilçe ve köylerden gelen yaklaşık 2500 doğaseverin doldurduğu Kaymakamlık Meydanı şölen yerine döndü. Konserden önce söz alan Kaymakam İbrahim Özdel organizasyonda birçok kişinin emeği olduğunu belirterek özverili çalışmalarından dolayı kaymakamlık personeline ve katkı sağlayan sponsorlara teşekkür etti. Programa katılan BAKA Genel sekreteri Tuncay Engin’de Aksu’da son yıllarda büyük değişiklikler olduğunu ifade ederek “çalışmalarından dolayı Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından sahne alan Selma Geçer ve Mithat Körler söyledikleri şarkılar ve sahne performansları ile büyük beğeni topladılar. Kaymakam Özdel ile parçayı seslendiren Mithat Körler seyircilerden büyük alkış aldı.

            Aksu Kaymakamlığı Doğa Sporları Şenliği Konserin ardından yapılan havai fişek gösterisi ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap