Eğirdir Gölünde Kullanılacak Ağ Malzemelerinin özellikleri belirlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölünde Kullanılacak Ağ Malzemelerinin özellikleri belirlendi
Haberin Tarihi: 24.1.2014 10:39:00 - Okunma Sayısı:1991 defa okundu.

Eğirdir Gölü'nde kullanılacak ağ malzemelerinin asgari vasıfları belirlendi.

Eğirdir Gölünde Kullanılacak Ağ Malzemelerinin özellikleri belirlendi

 

            Eğirdir Gölü’nde kullanılacak ağ malzemelerinin asgari vasıfları belirlendi. Buna göre; Eğirdir ve Beyşehir Göllerinde Sudak avcılığının önlenmesi için; göz açıklığı 10 cm. den küçük uzatma ağlarının kullanımı ve Gümüş balığı (Aterina boyeri) avcılığında kullanılacak ığrıplarda ise 2 cm. den küçük göz açıklığına sahip ağların kullanımı yasaklandı.

       

            Konu ile ilgili bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık     İlçe Müdürü Uğur TURGUT şunları ifade etti:

            “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Su Ürünlerinin korunması, ekonomik olarak faydalanılması ve kalitenin artırılması amacıyla 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan; 18.07.2012 tarih ve 2012/65 sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan Deniz ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 3/1 Numaralı Su Ürünleri Tebliğinin 38/ç maddesinde “Eğirdir Gölünde dönem boyunca sudak (Stizostedion lucioperca) avcılığı yasaktır.” İfadesi yer almaktadır.

            Aynı tebliğin 47/4 maddesinde ise “İç Sularda kullanılacak ağların Asgari Vasıf ve Şartları İl Müdürlüğünce belirlenir ve ilan edilir. Asgari vasıf ve şartları belirlenenlerin dışındaki ağların kullanımı yasaktır.” hükmüne istinaden Eğirdir Gölü ve Beyşehir Göllerinde su ürünleri avcılığında kullanılabilecek ağların asgari vasıfları Valilik Makamının 13.01.2014 tarih ve 21435874-55 sayılı Olurlarında Eğirdir Gölünde sudak avcılığının önlenmesi için uygulanacak avcılıkta; 3/1Numaralı tebliğin 38/ç. maddesi ve 47/4 maddesi gereği göz açıklığı 10 cm. den küçük uzatma ağlarının kullanımı yasaklanmış, Gümüş balığı (Aterina boyeri) avcılığında kullanılacak ığrıplarda ise 2 cm. den küçük göz açıklığına sahip ağların kullanımı yasaklanmıştır. 

            Yasağa uyulmadığı takdirde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap