Türk Kızılay'ı Eğirdir'de Bağışçılarıyla Buluştu...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türk Kızılay'ı Eğirdir'de Bağışçılarıyla Buluştu...
Haberin Tarihi: 25.1.2014 09:16:00 - Okunma Sayısı:2227 defa okundu.

Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi tarafından ilçemizde düzenli olarak yapılan kan bağışı kampanyası dün Hızırbey Camisi arkasında bulunan dolmuş durağına kurulan gezici tır da gerçekleştirildi.

Türk Kızılay’ı Eğirdir’de Bağışçılarıyla Buluştu…

 

            Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi tarafından ilçemizde düzenli olarak yapılan kan bağışı kampanyası dün Hızırbey Camisi arkasında bulunan  dolmuş durağına kurulan gezici tır da gerçekleştirildi.

            Kampanyada kan vermek isteyen gönüllüler önce form doldurdular, kan vermeye uygun olup olmadıkları incelendikten sonra doktor kontrolünden geçirildiler, daha sonra kanlarını bağışladılar.

            Eğirdir halkından yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin KILINÇEL yaptığı açıklamada “18-65  yaş arası sağlıklı herkes yılda 4 defa kan bağışında bulunabilir. Nüfus oranına göre Türkiye ortalamasında Eğirdir’de çok çok üstündeyiz. Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı 2,5 milyon ünite. Biz bunun 1.200’ünü karşılayabiliyoruz. Eğirdir halkımız kan verme konusunda diğer ilçelerimize göre çok daha önde. Bu ilginin daha da artmasını bekliyoruz. 1 ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor” dedi.

Kampanya’da Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel, Hemşireler Feray Kalyoncu, Ebru Soyer, Tiyek Büyük ile Hüseyin Bayramer ve Ayhan Tuna görev yaptılar.

            KAN BAĞIŞLAMANIN YARARLARI

            - Kemik iliğinin yağlanmasını önler, kan yapımını canlı tutar.

            - Kandaki yağ oranı düşer.

            - Baş ağrısı, stres, kaşıntı, tansiyon, alerjik reaksiyonlara ve yorgunluklara iyi gelir.

            - Kan bağışladıktan sonra vücutta yeni kan hücreleri yapıldığı için kişi canlılık kazanır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap