ASYA müstahsillerimizi ödüllendirdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ASYA müstahsillerimizi ödüllendirdi
Haberin Tarihi: 29.1.2014 19:45:00 - Okunma Sayısı:2826 defa okundu.

Önen: "4 ayrı kıtada, 23'den fazla ülkeye yaptığımız ihracatla Eğirdir'den dünyanın dört bir köşesine ulaşıyoruz... "

            ASYA müstahsillerimizi ödüllendirdi

 

İlçe ekonomisinin temel taşlarından ASYA Meyve Suyu Fabrikası 2013 elma sezonunda elmasını direkt olarak fabrikaya teslim eden müstahsillerimize, bugün saat 10.00 da Yeşilada Mavi Göl Otel’de düzenlenen törende ödüllerini sundu.

            ASYA Meyve Suyu Gıda San. A.Ş.’nin müstahsillerimize yönelik düzenlediği ödül törenine; Vali Yrd. Tahir Demir, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, EGİAD Başkanı Osman Gök, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, köy muhtarlarımız ve elma üreticilerimiz katıldı.

            ASYA Meyve Suyu Gıda San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Kuruluşumuzun 41., Eğirdir’deki varlığımızın ise 20. Yılını geride bırakırken, ülkemiz ve bölgemiz tarımının daha fazla gelişmesi ve dünya pazarında rekabet gücümüzün artması için siz değerli çiftçilerimizin desteği ile durmadan çalışıyoruz.

            4 ayrı kıtada, 23’den fazla ülkeye yaptığımız ihracatla Eğirdir’den dünyanın dört bir köşesine ulaşıyoruz...

            Bu yıl 3.sünde sizlerle birlikte olduğumuz ASYA Müstahsil Ödülleri ile bu zorlu süreçte bizlerle birlikte yürüyen çiftçilerimize bir nevi teşekkür etmek, her yıl bu vesile ile bir araya gelerek özel sektör ve müstahsil dayanışmasını kuvvetlendirmek arzusundayız.

            Bu yıl müstahsil ödül töreni bizim için daha da anlamlı... Bir güzel gelişmeyi daha sizlerle paylaşma, bir kutlama daha yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

            Hepimizin bildiği, duyduğu üzere Yeşil Etiket Sürdürülebilir Tarım projemizi 2013 yılında başlatmış bulunuyoruz.

            Öncelikle bölgemiz sonra da ülkemizin meyvesinin kalitesini ve değerini artırabilmek hedefiyle çıkığımız bu yolda tüm ekibimiz ciddi bir caba sarf etti. 

            Meyvecilik Araştırma İstasyon Müdürlüğümüz MARİM’in de katkılarıyla yıl boyunca yeşil etiket çiftçilerimizle çeşitli toplantılar yaparak bölge meyveciliğimizin nasıl daha ileriye taşınabileceği konusunda çalıştık.

            2013 elma sezonu tamamlanırken Yeşil Etiket projemizin ilk yılının sonuçlarını da almış bulunuyoruz. İlk yılımızda başarı oranımızın çok yüksek olduğunu söyleyemeyiz ancak bizler bu yılı birbirimizi tanıma ve hep birlikte öğrenme yılı olarak görüyoruz.

            Sizlere bu yıl projemize bizlerle birlikte inandığınız ve desteklediğiniz için teşekkür ediyor ancak önümüzde gidecek daha çok yol olduğunu da önemle hatırlatmak istiyorum .

            Hepimiz elimizi taşın altına koymaktan çekinmedikçe birlikte Eğirdir meyveciliği ni dünya standartlarına taşıyacağımıza yürekten inanıyor, daha nice güzellikleri paylaşacağımız bir yeni yıl diliyorum. Hepiniz tekrar hoş geldiniz. “

            Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ise; konuşmalarında, ASYA Meyve Suyu Fabrikası’nın üç yıldır tertiplediği bu törenin adeta müstahsillerle buluşma günü olduğunu söyledi. Eğirdir’in, elmacılığın merkezi olduğunu dile getiren Başkan Özmeral, ASYA Meyve Suyu Fabrikası ile iftihar ettiklerini, ASYA’nın, yetiştirdiğimiz elmaların sofralık olmayan kısmını değerlendirerek, Eğirdir’e büyük katkılar sağladığını belirtti. ASYA’nın dünyanın değişik ülkelerine konsantre ihraç ettiğini de dile getiren Özmeral, “bu mükafatlandırmanın düşünülmüş olması bile güzel, müstahsillerimizi bizlerle birleştiriyor…” ifadelerini kullandı.

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ise, ASYA’nın doğru bir model olma yolunda ilerlediğini anlattı. Kaymakam Yılmaz özetle “Işık doğudan yükselir. ASYA ışığını, birlikte olduğu insanlara yaymaya devam edecek. Müstahsillerimiz, oda temsilcilerimiz burada. Buna bir “bayram” da diyebiliriz. ASYA Meyve Suları A.Ş. Platin Elma töreninde ödül kazanmış bir firmamız. Başarılı çalışmalarının ve etrafa ışık yaymasının devamını diliyorum…” dedi.

            Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir ise, konuşmalarında özetle şunları söyledi: “ASYA Meyvu Suyu A.Ş.’nin kadirşinaslığını geçen yıl da gördük. Meyve üreticilerimizle diyalog kurulması için yapılan böyle bir çalışma kadirşinaslıktır. Diğer işadamlarına ve işletmelere de örnek olması gerekir. İyi tarım yapabilmek için artık dededen, babadan kalma uygulamalarla değil, modern yöntemleri de uygulamak lazım. Üreticilerimiz üretiyor ama, ASYA ürettiği mamulü binlerce km. uzağa gönderiyor. Üretimi taçlandıran sanayicidir. Dünya ile rekabet edebilmemiz için, bilimsel yöntemlerle maliyetler düşürülmelidir. İYİ TARIM’ı uygulayabilirsek dünyada fark atarız. Gelecekte çok fazla elma üretilecek. Arz fazlalığı var. Daha ucuz ve kaliteli üretim için strateji üretmemiz gerekiyor. Bu da AR-GE ile olacak…”

            Konuşmalardan sonra YEŞİL ETİKET hakkında bilgi veren ASYA Meyve suyu A.Ş. Kalite Müdürü Ebru Mutlu Gültekin şunları söyledi:

            “Neden YEŞİL ETİKET ?

            Meyvemiz ihracatta ve iç pazarda kalite sorunları yaşıyor. Eğirdir meyvesinin ihracata uygun olmasını sağlayarak  Eğirdir  meyvesine değer katmak istiyoruz.

            YEŞİL ETİKET ÇİFTÇİLERİ

            NASIL SEÇİLDİ ?

• Bölgedeki Köy kahvelerine gittik,

• Çiftçilerimizi Projemize katılmaları için davet ettik,

• 100 gönüllü çiftçi ile yola başladık-şu an 63 üye çiftçimiz var.

            NELER YAPTIK ?

• Sezon boyunca, MARİM’in destekleriyle; ilaçlama, sulama, budama gibi konularda Yeşil Etiket Bilgilendirme Toplantıları yaptık

  MARİM’de uygulamalı eğitim düzenledik

• Fabrikamızda eğitimler ve meyvenin fabrikasyon sürecinde geçirdiği işlemleri çiftçilerimizle paylaşmak adına geziler düzenledik

• Çiftçilerimize ilaçma sürecinde sağlık sorunları yaşamamaları için korunma kıyafet desteği sağladık

• Çiftçilerimize mazot desteği sağladık

            DEĞERLENDİRME….

            - Kalite kriterleri belirledik

            - Sezon boyunca yaptığı uygulamalarla, bu kriterleri sağlayan çiftçilerimize Platin, Altın ve Gümüş dalında ödüller veriyoruz. 63 kişide 6 kişi kriterlerimizi sağladı

            YEŞİL ETİKET projemizle; “2. Ulusal Platin Elma Sosyal Sorumluluk Ödülü”nü aldık.

            Isparta Ticaret Borsası’nın düzenlemiş olduğu Tarım Ekonomisine Katkıda Bulunanlar dalında 2012 Tarım İhracatı Birincilik Ödülü aldık.

            Uluslararası Platformlarda ödül alabilmek için; ürünlerimizin kalitesini belirlediğimiz standartlara getirmemiz gerekmektedir.”

            Ödül dağıtım törenlerine ise ilk olarak Platin Yeşil Etiket ödülünün sunumu ile başladı. Platin Yeşil Etiket Ödülünü almaya hak kazanan Sabri Boran ödülünü Vali Yardımcısı Tahir Demir’in elinden aldı. Altın Yeşil Etiket Ödülünü kazanan ve Asya Meyve Suyu Fabrikasının kurulması sırasında büyük emek ve katkı sağlayan Mehmet Çiftçi ile Yunus Gökceylan’a ödüllerini Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Gümüş Yeşil Etiket Ödüllerini kazanan Mustafa Kemal Demirekin, Mehmet Çankaya ve Gürsel Boran’a ise ödüllerini Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral takdim  etti.

            2013 elma sezonunda, ASYA Meyve Suyu Fabrikasına direkt olarak en fazla elma getiren müstahsillerimiz arasında ilk üçe giren Şevket Şenol, Ömer Kayadaş ve Ali Çiftçi ayrıca ödüllerini alırken, kampanya sırasında ödül almaya hak kazanan 182 müstahsilimize 300 litre ile 20 litre arasında değişen MAZOT ödül belgeleri üreticilerimize verildi.

            ASYA Meyve Suları A.Ş. tarafından geleneksel hale getirilen müstahsillerimize ödül töreni, katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.

 
 
 
ÖDÜL ALANLAR

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap