31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Kutlandı
Haberin Tarihi: 31.5.2013 11:10:00 - Okunma Sayısı:2197 defa okundu.

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü dün Hükümet Konağı Meydanında stant açarak halka "Dumansız Hava Sahası" logolu şapka, kalem, silgi, oda kokusu gibi ürünler dağıttı, broşürlerle halkı bilinçlendirdi.

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Kutlandı

 

            31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü dün Hükümet Konağı Meydanında stant açarak halka “Dumansız Hava Sahası” logolu  şapka, kalem, silgi, oda kokusu gibi ürünler dağıttı, broşürlerle halkı bilinçlendirdi.

            Her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü olarak kutlanıyor. Bu çerçevede Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın önderliğinde Tütün Birimi Personellerinden Hemşire Güldenur Özden ve Sağlık Memuru Mehmet Ali Sabah 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nde farkındalık yaratmak için Perşembe pazarında saat 11:00-12:00 arası stant açarak tütün ve mamullerinin zararları konusunda hem bilgiler verdiler hem de broşürler dağıttılar

            Konu ile ilgili bilgi veren Tütün Birimi Personellerinden Hemşire Güldenur Özden ve Sağlık Memuru Mehmet Ali Sabah şunları dile getirdiler: “Her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü olarak kutlanmaktadır. Tütün kullanımının yaygınlığı, tütün kullanımının diğer bağımlılıkların da önünü açması ve son yıllarda tütüne başlama yaşının giderek düşmesi nedeniyle özellikle çocuk ve gençleri hedef alan etkinliklere öncelik verilmektedir. Bilindiği gibi pek çok kanser hastalığının ve akciğer hastalığının kökeninde yaygın tütün kullanımının bulunduğu çalışmalarla ispatlanmıştır.

            Tütün mücadelesinin bütün adımlarına vatandaşların sahip çıkması kamusal hizmetlerin gücünü arttırmaktadır. “Sigara içen bireylerin 31 Mayıs 2013 tarihini “TÜTÜN DUMANSIZ VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ” olarak kabul etmeleri, başta ilimiz ve ilçemizdeki kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmesini sağlamak için çok anlamlıdır.

            Dünya tütünsüz günü dolayısıyla yapılan etkinliklerde de tütün ve mamullerinden toplumun uzak durmasını teşvik edecek etkinlikler yapılmaktadır” .

            Tütün Birimi Personellerinden Hemşire Güldenur Özden ve Sağlık Memuru Mehmet Ali Sabah sözlerinin sonunda 31 Mayıs Dünya tütünsüz Günü’nü başlangıç kabul ederek Sigara içen tüm vatandaşlarımızı Isparta Devlet Hastanesinde yer alan Sigara Bırakma Merkezlerine davet ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap