MARİM'den Gülbudak ve Sez-Ay'a Ziyaret

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MARİM'den Gülbudak ve Sez-Ay'a Ziyaret
Haberin Tarihi: 15.2.2014 09:11:00 - Okunma Sayısı:4211 defa okundu.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren ve beraberindeki teknik elemanlar Gülbudak Tarım İşletmeleri ile Sez-Ay Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesislerini ziyaret ettiler.

MARİM’den Gülbudak ve Sez-Ay’a Ziyaret

 

            Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren ve beraberindeki teknik elemanlar Gülbudak Tarım İşletmeleri ile Sez-Ay Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesislerini ziyaret ettiler.                              

            Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa EREN ve beraberindeki teknik elemanlar, Gülbudak Tarım İşletmelerinin Yalvaç Gökçeali ve İleği Köylerinde bulunan tesislerine ve Gelendost’ta bulunan Sez-Ay Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesislerine ziyarette bulundular.

            Yalvaç Gökçeali köyünde MARİM ekibini Gülbudak İşletmeleri Bahçe Genel Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan AKDENİZ karşıladı. Burada bulunan 1.800 dekarlık elma ve armut üretim plantasyonları ve 100 dekarlık anaçlık tesisleri, ardından Yalvaç İleği köyünde bulunan 300 dekarlık fidan üretim tesisleri gezildi.

            Daha sonra Gelendost İlçesinde bulunan Sez-Ay Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesislerine ziyarette bulunuldu. MARİM ekibini İşletme sahipleri Kemal SEZGİN ve Hasan AYDAŞLI karşıladı. 10.000 tonu normal atmosfer, 2.500 tonu da kontrollü atmosfer olmak üzere toplam 12.500 ton kapasiteli tesis işletme sahipleri tarafından gezdirildi.

            Yapılan ziyaretlerle ilgili bir değerlendirme yapan Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa EREN; “Karşılıklı bilgi alış-verişi bakımından oldukça verimli bir ziyaretti. Bu tür ziyaretler yapmış olduğumuz araştırma sonuçlarının pratiğe aktarılmasının görülmesi ve yeni araştırmalara ışık tutması bakımından son derece önemlidir. Gerek işletme sahipleri ve gerekse ekip arkadaşlarım bu ziyaretlerden memnun kaldılar. Ben Kurumum ve şahsım adına misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap