2 bin 736 Kişi Para Yatırırsa Eğirdir'e Doğalgaz Gelecek...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2 bin 736 Kişi Para Yatırırsa Eğirdir'e Doğalgaz Gelecek...
Haberin Tarihi: 15.2.2014 09:16:00 - Okunma Sayısı:2556 defa okundu.

Eğirdir'e doğalgaz gelebilmesi için dün yine Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz başkanlığında bir toplantı yapıldı.

2 bin 736 Kişi Para Yatırırsa Eğirdir’e Doğalgaz Gelecek…

 

Süre 28 Haziran’a Kadar Uzatıldı…

 

            Bakanlar Kurulu kararıyla nüfusu 10 bini geçen ilçelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla İlçede bulunan elektrik abonelerinin yüzde 60'ının doğalgaz abone bağlantı bedelini ödemesi halinde hat döşemesi Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılacak.  Eğirdir’in de bu fırsattan yararlanabilmesi için izlenecek yolu belirlemek amacıyla toplantılar düzenleniyor.

            Eğirdir’e doğalgaz gelebilmesi için dün yine Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz başkanlığında bir toplantı yapıldı.

            Toplantıya Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, Özel İdare Müdürü Mehmet Ongun, Mal Müdürü Fikret Tepe, Hazine Avukatı Naide  Günaydın, Ziraat Bankası Şefi Yüksel Özdemir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Oruç katıldı.

            Eğirdir’de bulunan 10 bin 400 elektrik abonesinden daha önce en az 6 bin 300 kişinin Ziraat Bankasına para yatırmaları karşısında Doğalgaz Eğirdir’e gelecekti. Fakat yapılan toplantılarda  Eğirdir’de yazlıkçıların fazla olması dolayısıyla para yatırması gereken 6 bin 300  abone sayısının fazla olduğu gerekçesiyle BOTAŞ ile yapılan yazışmalar çerçevesinde abone sayısı 4 bin 560’a düşürüldü. 4 bin 560’nda %60’ı baz alındığında ve bu sayının 2 bin 736’a tekabül ettiği bildirildi. 2 bin 736 elektrik abonesi numarasını belirtmeksizin sadece isim ve T.C. Kimlik Nuramaralarıyla paralarını yatırabilecekler. Böylece Eğirdir’e Doğalgaz’ın gelmesi hak ve bir fırsat olacak.

            Vatandaşlarımız Ziraat Bankası Eğirdir Şubesi’ndeki 339025414-5003 numaralı hesaba T.C. Kimlik numaraları ile birlikte 335 TL. doğalgaz abone parasını 28 Haziran’a kadar yatırabilecekler.

            Eğirdir halkının doğalgaz konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda daha geniş ve kapsamlı bir toplantı düzenlenecek.

            Doğalgaz’ın Eğirdir’e gelmesi neticesinde; Eğirdir Gölü kurtarılacak, daha az tüp harcanacak, daha temiz bir hava solunacak ve daha iyi koşullarda yaşayacağız.

Haber: Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap