Adem KAYAN: "Esnafımız Siftah Yapmadan Kepenk Kapatıyor."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Adem KAYAN: "Esnafımız Siftah Yapmadan Kepenk Kapatıyor."
Haberin Tarihi: 22.2.2014 20:26:00 - Okunma Sayısı:1653 defa okundu.

Eskiden pamuklu şekerlerin, ucuz etlerin beldesi olan Pınar Pazarının ölümü, bir yandan da Eğirdir'in ölümü anlamına gelir.

Adem KAYAN: “Esnafımız Siftah Yapmadan Kepenk Kapatıyor.”

            22 Şubat 2014 Cumartesi günü yapılan Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 26. Olağan Genel Kurul toplantısında bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Adem Kayan şunları söyledi: “Öncelikle bizlere söz verildiği için çok teşekkür ediyorum. Geldiğim yer siyasi bir yer değil. Onun için buraya gelirken yakamdaki bütün rozetleri bir kenara bırakarak gelmeye karar verdim. Bana belediye başkanlığı görevi verildiği takdir de de aynı şekilde yola çıkacağım. Esnaf Odası seçimi aslında çok önemli bir adım. Nedeni şu: Belediye aslında Esnaf ve sanatkarların girişimi ile başlayan bir tarihsel sürece sahiptir. Demokrasi içerisinde Esnaf ve Sanatkarların oluşturduğu bir belediye benzeri bir kamusal girişim, halka da mâl edilmiştir. Bizde seçim süresi içerisinde esnafların sorunlarını analize tabi tutarak basında da bunu paylaşmıştık. En büyük sorun esnafımızın siftah yapamadan kapılarını kapatması, gittikçe cirosunun düşmesidir. Bunda da en büyük etken nüfusun Isparta’ya veya çevre illere kaymasıdır. Halbuki Eğirdir’in tarihine baktığımız zaman Eğirdir bir merkez iken, şimdi daha da küçülmüş şu anda da küçülmeye devam ettiğine dair ciddi emareler var. Bunu geriye çevirmek için en büyük payda esnafın güçlendirilmesinden geçiyor. Esnafın güçlendirilebilmesi için de yine buraya bir nüfus kaydırılması gerekiyor. Hepimizin aklında olan Üniversiteyi getirelim, Askeri birlik getirelim ve dolayısıyla esnafımızın önündeki ciro sorununu nüfus sorunu ile bağlantılı olarak çözelim düşüncesi var. Ancak bunların altyapısını yapacak olan birim de belediyedir. Bizde belediye başkanlığı görevimizde bu misyonu üzerimize alarak gerek Askeri birlik getirilmesi, gerekirse Üniversite birimlerinin buraya tekrar kazandırılması için çekim merkezi şekline sokmak istiyoruz.

            Ayrıca Pınar pazarı tarihsel bir semboldür. Pınar pazarının giderek ihmal edildiğini görüyoruz. Eskiden pamuklu şekerlerin, ucuz etlerin beldesi olan Pınar Pazarının ölümü, bir yandan da Eğirdir’in ölümü anlamına gelir. Öncelikle çayırı yok edildi. Daha sonra üzerinde güreşilen meydanlar yok oldu. Şimdi de eti Isparta’dan keserek buraya getiriyoruz. Bütün belediye başkanları bu gidişatı durduracak ve Pınar Pazarını geliştirecek olan projelerini ortaya koymuş durumdalar.  Ben esnafın geleceği ile ilgili çok iyimser bir duygu içerisindeyim. Buradaki diğer siyasi parti adayları arkadaşlarımın da aynı duyguları paylaştıklarından eminim. Bütün mesele bu işi yapacak ekibin nitelikleridir. Biz de bu anlamda çok temiz tanınan insanlardan oluşan bir ekip oluşturduk.  Bir de diğer siyasi partiler veya bir çok kurum her zaman kadınlar yönetime katılmalı derler. Ancak belgeye geldiği zaman iş değişir. Biz bunu sözde değil özde gerçekleştirmek suretiyle seçilebilecek durumda yüksek tahsile sahip bayanları %40 oranında ön plana çıkardık. Benim kontenjan adayım da bir bayan.  Dolayısıyla biz burada esnaf arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Eğirdir’e kadın elinin değmesini istiyor iseniz bize biraz daha dikkatli bakın diyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap