25. Vergi Haftası Kutlanıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,25. Vergi Haftası Kutlanıyor
Haberin Tarihi: 25.2.2014 11:02:00 - Okunma Sayısı:2527 defa okundu.

Vergi Haftası dolayısıyla Eğirdir Vergi Dairesi Müdürlüğü dün Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

25. Vergi Haftası Kutlanıyor

 

-        Vergi Haftası dolayısıyla Eğirdir Vergi Dairesi Müdürlüğü dün Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

 

            Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl  da Vergi Haftası 24-28 Şubat 2014 tarihleri arasında kutlanacak.

            Vergi  haftası dolayısıyla Eğirdir Vergi Dairesi Müdürlüğü dün saat 10:00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Çelenk sunma törenine; Eğirdir Vergi Dairesi Müdürü Murat Otcu ve Personeli, Eğirdir Mal Müdürü Fikret Tepe ve personeli ile muhasebeciler katıldı.

            Vergi Dairesi çalışanlarından Hakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada “Ekonomimizin daha sağlıklı gelişmesinde, bütçe hedeflerinin arzulanan şekilde gerçekleşmesinde ve gelecek kuşakların sosyal güvenliğinin sağlanabilmesinde vergi politikasının büyük önemi olduğu açıktır.

            Kamuoyunda vergi kavramının yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Vergi Haftası’nın 25’incisini kutlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz” dedi.

            Devletimizin kurucusu büyük önder M. Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Vergi Dairesi Müdürü Murat Otcu ve personeli Atatürk anıtına çelenk sundular.

            Daha sonra kutlamalar Vergi Dairesinde devam etti.

            1990 yılından beri kutlanmaya başlanılan Vergi Haftası’nın 25. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Eğirdir Vergi Dairesi Müdürü Murat Otcu  “Eğirdir’de 1800 sürekli mükellef var. Bunun 1450’si Motorlu Taşıt Vergi Mükellefi. Geçtiğimiz yıl 23.825.675 tahakkuk kesilmiş. 22.992.384 tahsilat yapıldı. Bunu yüzde olarak düşünürsek %96.51 yapıyor.

            Vergi haftasının bütün mükelleflerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler burada mükelleflerin hizmetkarıyız. Bu hafta onların haftası” dedi.

            Otcu ayrıca, vergilerini zamanında ödeyen mükelleflere de teşekkür etti.

            Eğirdir Vergi Dairesinde 19 personel vatandaşlarımıza hizmet veriyor.

            Biz de Akın Gazetesi olarak, Vergi Dairesi Müdürümüz Murat Otcu şahsında tüm personelinin Vergi Haftasını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap