HASTANEMİZİN DURUMU HEMŞEHRİLERİMİZİ ÜZÜYOR!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HASTANEMİZİN DURUMU HEMŞEHRİLERİMİZİ ÜZÜYOR!..
Haberin Tarihi: 26.2.2014 09:45:00 - Okunma Sayısı:2349 defa okundu.

Hastanemizin giderek kan kaybetmesi hemşehrilerimizi üzüyor.

HASTANEMİZİN DURUMU HEMŞEHRİLERİMİZİ ÜZÜYOR!..

 

            Hastanemizin giderek kan kaybetmesi hemşehrilerimizi üzüyor. Gazetemizi ziyaret eden hemşehrimiz Mehmet Çakıcıaslan, Hastane binasının değerlendirilip kullanılmayan katlarının faaliyete geçirilmesi konusu ile ilgili olarak 07.11.2012 tarihinde BİMER’e bir mektup yazdığını dile getirdi.

            Çakıcıaslan, BİMER’e yaptığı başvuru yazısında;

            “Sayın Başbakanım

            Ben, 1928 doğumlu Isparta Eğirdir’den Mehmet Çakıcıaslan.

            Saygı ve sevgilerimi sunar, gözlerinizden öperim.

            Sayın Başbakanım sizler Isparta’ya geldiğinizde buraya Bölge Hastanesi yapacağım demiştiniz.

            Bendeniz tasarrufa biraz kıymet veren bir kimseyim. Eğirdir’de Kemik Hastalıkları Hastanesi olarak yapılmış dokuz katlı ve 1000 yataklı hastane bulunmaktadır. Bu hastane yapıldığında kemik üzerine çalışan İstanbul’da Baltalimanı Hastanesi ve bir de zannedersem Trabzon’da vardı. Şimdi ise ortopedi branşı tüm devlet hastanelerinde bulunmaktadır. Bu bakımdan hastanemize dışarıdan hasta gelmemektedir. Hastanenin 4-5 katı boş bulunmaktadır.

            Burada bulunan üniteler şunlardır: Ortopedi, Fizik-Tedavi, Dahiliye, K.B.B., Diş Polikliniği, Genel Cerrahi, Diyaliz Merkezi, Pediyatri, Psikoloji, Üroloji. Bunlara Romotoloji, Kadın-Doğum, Cildiye, Nöroloji, bölümlerinin eklenmesi hem halkımızın hem de sağlık sorunlarının giderilmesi, mevcut binanın değerlendirilip faaliyete geçmesi için emir ve müsadelerinizi saygı ile arz ederim.” şeklinde görüşlerine yer verdiğini ifade etti.

            03.11.2012 tarihli gelen cevabi yazıda “Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER)ne yapmış olduğunuz 07.11.2012 tarih ve 672684 sayılı başvuru Müdürlüğümüzce değerlendirilmiş, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde eksik olan branşlar için uzman hekim atanması doğrultusunda gerekli yazışmaların yapıldığı, eksik branşların tamamlanması ile hastanenin hali hazırda boş görünen katların hizmet vermek üzere kullanıma açılması Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin 23.11.2012 tarih ve 462 sayılı yazıları ile anlaşılmıştır.” denildiğini hatırlatan Çakıcıaslan, o günden bu güne gelişmeleri takip ettiğini özellikle hastane binasının değerlendirilmesi konusunda hiçbir gelişmenin olmamasını üzüntüyle karşıladığını kaydetti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap