Kaymakam Yılmaz'dan ITSO'ya teşekkür ziyareti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Yılmaz'dan ITSO'ya teşekkür ziyareti
Haberin Tarihi: 27.2.2014 09:54:00 - Okunma Sayısı:1595 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ile Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç ve İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, ITSO'yu ziyaret ederek, elma ile ilgili çalışmaları dolayısıyla Başkan Başdeğirmen'e teşekkür ettiler.

Kaymakam Yılmaz’dan ITSO’ya teşekkür ziyareti

 

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ile Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç ve İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, ITSO’yu ziyaret ederek, elma ile ilgili çalışmaları dolayısıyla Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç ve Eğirdir İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Kaymakam Yılmaz ve beraberindekiler, ITSO yöneticilerine elma ile ilgili yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler, 2014 yılında yapılacak olana Platin Elma Ödül Töreni ile ilgili de bilgiler verdiler.

            ITSO’nun elmaya verilen ihracat destekleri ve üreticinin desteklenmesiyle ilgili Bakanlık nezdinde gösterdikleri gayreti yakından takip ettiklerini belirten Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, “İlimizde elmanın önemi çok büyük. Elma üreticilerimizle, ihracat destekleriyle ilgili Bakanlıklar nezdinde çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Bu konuda Eğirdirliler adına teşekkür etmek istiyoruz. İlimiz adına elma da dahil çok önemli çalışmalara imza atıyorsunuz. Başarılar diliyoruz. “dedi. 

            2014 yılında düzenlenecek olan Uluslararası Platin Elma Ödül Töreni ile ilgili de bilgiler veren Eğirdir Kaymakamı Yılmaz şunları söyledi: “Platin Elma Ödül Töreni kapsamını genişletmek istiyoruz. Platin Elma Ödülünü Tarımın Oskarı haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu yıl ulusal bir televizyonda canlı yayın yapmayı düşünüyoruz. Eğirdirimizi, Ispartamızı tanıtacağız, elmamızı anlatacağız. Bu konuda sizler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının da, ilgili meslek örgütlerinin de yanımızda olmasını istiyoruz.”

            Kaymakam Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Kılınç ve İlçe Tarım Müdürü Turgut’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’nın gelişmesi ve ekonomik anlamda güçlenmesi adına çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

            ITSO Başkanı Başdeğirmen, elma ihracatında verilen destekler ve üreticinin desteklenmesiyle ilgili taleplerini sürekli olarak Bakanlıklara ilettiklerini belirterek, “İlimiz 700 bin ton elma üretimi ile Türkiye genelinde birinci sırada olmasına rağmen, zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Elmalarımızın depolarda kalmasını istemiyoruz. Konuyu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız, Gümrük ve Ticaret Bakanımız, Kalkınma Bakanımız, Maliye Bakanımız ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara arz ederek 12 ay süresince ton başına 100 dolar ihracat teşviği talep ettik. Sayın Başbakanımız konuyla yakından ilgilenerek çalışmalara başlayacağını söyledi. İlimiz için bu konunun çok önemli olduğunu biliyoruz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

            Uluslararası Platin Elma Ödül Töreninin de Isparta’nın ve Eğirdir’in tanıtımından çok önemli bir etkinlik olduğunu belirten Başdeğirmen, Kaymakam Yalçın Yılmaz’a ve organizasyonda yer alan herkese teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap