Özmeral: "Esnaf Odası Başkanının değişmesine en çok sevinenlerden birtanesi de Ben'im..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Özmeral: "Esnaf Odası Başkanının değişmesine en çok sevinenlerden birtanesi de Ben'im..."
Haberin Tarihi: 28.2.2014 22:34:00 - Okunma Sayısı:2133 defa okundu.

Belediye Başkanı Özmeral, Esnaf Odası Başkanlığına Seçilen Murat Yalkın ve Ekibine; "Sizler Eğirdir'de Bir Güç Oluyorsunuz."

Belediye Başkanı Özmeral, Esnaf Odası Başkanlığına Seçilen Murat Yalkın ve Ekibine;

“Sizler Eğirdir’de Bir Güç Oluyorsunuz...!”

Özmeral: “Esnaf Odası Başkanının değişmesine

en çok sevinenlerden birtanesi de Ben’im...”

            Esnaf Odası Başkanlığına seçilen Murat Yalkın ve ekibi bugün saat 11:00’de Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’i ziyaret ettiler.

            22 Şubat 2014 Cumartesi günü Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 26. Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan seçimde 297 oy alarak başkan seçilen Murat Yalkın ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri; Halil Erfidan, Yusuf Öngün, İsmet Şenol, Ebru Avcular, Halil Cankoru, Sezgin Özdoğancı, Akif Soyyılmaz, ve Esnaf Odası Genel Sekreteri Çetin Güngörmez Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek kendilerini tanıttılar.                                        

            30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde Ak Parti genel merkezinin kendilerini aday göstermediğini fakat o tarihe kadar hizmetlerini sürdüreceğini ifade eden Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral özetle şunları dile getirdi:

            “Bu yıl 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde genel merkezimiz beni aday olarak göstermedi. Ama hizmetlerim 30 Mart’a kadar devam edecek. Tercih edilmedim diye kimseye de  kırgın değilim. Burada esnafımızın, halkımızın da bir suçu yok. Bizim hizmetlerimiz 30 Mart’tan sonra da devam edecek. Sizlerin destekçisi olacağız. Biz hep esnafımızın yanında olduk. Bütün hizmetlerimiz hep insana dayalı oldu. Ama bazıları bunu farklı bir şekilde adlandırdılar. Bir iş yeri açılacağında biz m2’sini 1 TL’ye düşürdük. Başka dönemlerde bu oran daha farklıydı. 5 yıl içinde Yeşilada’da bulunan restaurant sahiplerinden dükkanlarının karşısına koydukları masa- sandalye işgaliye parası olarak 1 kuruş bile almadık. Başka dönemlerde değişik şekillerde alınmış. Belediye haklarını almalı. İhtiyaçları olanı da yardım etmeli. Sizler Eğirdir’de bir güç oluyorsunuz. İnşallah bunu harekete geçireceğiz” dedi.

            Murat Yalkın’ın Esnaf Odası başkanlığına seçilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ve en çok sevinenlerden birtanesinin de kendisi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Özmeral: “Sizler yeni bir fidansınız. İnşallah Eğirdir’de hayırlı hizmetler yapacağınıza inanıyorum. Eğirdir’e sizlerle birlikte bir yenilik, yeni bir hareketlilik gelecek.  Eğirdir gerçekten bir hazine. O hazineyi işleyecek genç beyinlere ihtiyaç var. Sizler güzel bir tablo oluşturmuşsunuz. Özellikle bir bayan kardeşimizi (Ebru Avcular) yönetiminize dahil etmişsiniz. Bu Eğirdir tarihinde bir ilk... Bir bayanın esnaf odası yönetimine girmesi oldukça güzel...

            Gölümüzü gözümüz gibi korumaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da doldurulmaz. Biz Eğirdir’e hiçbir şekilde kötülük yapmadık.  İnşallah sizler de hak yiyen değil, hak veren kişiler olursunuz. El ele verdikten sonra her şey yapılır. Başarının önünü hiçbir engel kesemez...

            Biz Eğirdir’de arsaları hem sattık, hem de satın aldık. Bizden talepleriniz varsa yapmaya hazırız. Daha seçimlere 30 gün var. Sizlere yardımcı olurum” dedi.

            Sanayi arsalarının 100 m2’sinin 20 bin TL’ye satılacağını ve Salı günü yapılacak olan ihaleyle satılacağını belirten Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral: “Yeni Sanayi çarşısındaki arsalarımız ihale ediliyor. Salı günü yeniden bir ihalemiz var. Esnaf Odası olarak sizler de girebilirsiniz, diğer esnaf kardeşlerimize de söylemenizi istiyorum. Çünkü 100 m2 bir arsa 20 bin TL’ye satılacak. Bunun 10 bin TL’si peşin, diğer 10 bin TL’si ise 12 ay’a bölünecek. Bu büyük bir fırsat” dedi.

            Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığına yeni seçilen Murat Yalkın ve ekibini kutlayarak, hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

                        Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın ve ekibi Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’e çiçek takdim ettiler.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap