Şoförler Odası'nın Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şoförler Odası'nın Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 3.3.2014 10:21:00 - Okunma Sayısı:3017 defa okundu.

Eğirdir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası'nın 31'nci Genel Kurul toplantısı 1 Mart 2014 Cumartesi günü Vergi Dairesi üzerindeki toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Şoförler Odası’nın Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İsa Demiralay Yeniden Başkan Seçildi

 

            Eğirdir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası’nın 31’nci Genel Kurul toplantısı 1 Mart 2014 Cumartesi günü Vergi Dairesi üzerindeki toplantı salonunda gerçekleştirildi.

            Genel kurul toplantısında yapılacak olan başkanlık seçiminde başka liste çıkmayınca, mevcut başkan İsa Demiralay yeniden Eğirdir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanlığına seçildi.

            Eğirdir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Genel Kurul toplantısına; Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, Ak Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Veli Gök, DP Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl, MHP Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Bayer, CHP Belediye Başkan Adayı Adem Kayan, SP Belediye Başkan Adayı Hasan Kaya, SGK Eğirdir Merkez Müdürü Eşref Gürdal, Sulama Birliği Başkanı Ömer Fevzi Küçükköse, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Osman Aslantürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın, Ak Parti ilçe teşkilat başkanı Hasan Dinçer, Eğirdir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı İsa Demiralay, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile şoförler ve nakliyeciler katıldı.         

            Eğirdir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası’nın 31’nci Genel Kurul toplantısı İsa Demiralay’ın açılış konuşması ile başladı. Demiralay; “Bugün burada Şoförler odamızın genel kurul toplantısını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Genel kurulumuzun Şoförler odamıza, esnaflarımıza ve Eğirdir’e hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

            Açılış konuşmasının ardından, kongrenin gerçekleşmesi için divan heyeti oluşturuldu.

            Divan Başkanlığına Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, Başkan Yardımcılığına Şevket Çetin, katipliklerine ise Veli Güngör, Mehmet Eryılmaz ve Ünal Gökşahan getirildi.

            Kongrede devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden şoförlerimiz için bir dakikalık saygı duşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşımız okundu.

            Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

            Genel kurul tamamlandıktan sonra Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, “İsa Demiralay, yönetim ve denetim kurulu üyelerine bugünlere kadar yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Genel kuruldan da yüzlerinin aklarıyla çıktılar. İsa bey ve  ekibi güzel çalışmalar yapıyorlar. İnşallah bu çalışmalar önümüzdeki günlerde de devam eder” dedi.

            Tural, gündemin 13’ncü maddesi olan dilek ve temenniler kısmına geçti. Burada öncelikle şoförler ve nakliyecilere söz veren Tural, kimsenin söz almamasını, kimsenin bir sorunu olmaması olarak değerlendirdi. Tural “Bu seçimler 4 yılda bir yapılıyor. Bu toplantıda söz alın ki sorunlarınızı paylaşın bizler de devlet büyüklerimize aktaralım. Böyle sessiz kalırsanız, sesimizi kimseye duyuramayız” dedi.

            “Kayıkçı Kavgası

            Yapmayalım”

            Daha sonra söz alan Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Osman Aslantürk Esnaflarımıza %70’e kadar kredi verdiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü. “Esnaf Kefalet Kredi ve Kooparatif Başkanı olarak öncelikle İsa Demiralay ve ekibini kutluyor ve yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kooperatifimizin kapıları sizlere sonuna kadar açık. Kredi çıtamız gün geçtikçe yükseliyor. Kurumumuz esnaflara %70’e kadar kredi veriyor. Geçen hafta burada Esnaf Odası Başkanlığı seçimi yapıldı. Hep siyaset konuşuldu. Resmen “Kayıkçı Kavgası” yapıldı. Ben buradan belediye başkan adaylarımıza sesleniyorum. Eğirdir esnafına ve şoförlerine karşı ne gibi hizmetleri, ne gibi projeleri var. Onları bizimle paylaşsınlar. Kayıkçı Kavgası yapmasınlar” dedi.

            Osman Aslantürk’ün konuşmalarının ardından, Divan Başkanı Ahmet Tural Eğirdir Belediye Başkan Adaylarına söz hakkı verdi.

            Öncelikle söz alan SP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Hasan Kaya: “Öncelikle bu kongrenin esnafımıza, şoförlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Şoförlerimiz gece-gündüz demeden canımızı canlarına takarak canla başla çalışıyorlar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben de bu meslekten gelen biri olarak onların sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Çözüm için her şey yaparım. Geçen hafta yapılan Esnaf Odası seçimlerinde de siyaset yapmayacağımı söylemiştim. Bugün de yapmayacağım. Bu kongrenin tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            MHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Bayer ise konuşmalarında şu görüşlere yer verdi: “Yapılacak olan seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Öncelikle bugün burada Kayıkçı Kavgası yapmayacağım. Zaten Kayıkçı Kavgası siyasetinin de kapanması lazım. Bizler zaten esnaflarımızı, şoförlerimizi ziyaret ediyoruz ve hepsine düşüncelerimizi, projelerimizi aktarıyoruz. Biz hep onlarla birlikteyiz. MHP olarak Şoförler Odası Başkanı İsa Bey’le Esnaf Odası Başkanı Murat kardeşimizle sırt sırta verip hep birlikte çalışacağız. Siyasi polemik yapmaya gerek yok. Ben İsa Bey’e ve ekibine başarılar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

            Değişik argümanlar

            yapmazsak Eğirdir

            köy olacak…

            CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Adem Kayan ise; “Ulaştırmada Türkiye’de bir sıkıntı yok. Eğirdir’in geçmişte çok gol yediğini ve varoşa döndürüldüğünü biliyorum. Eğirdir’e ulaştırma konusunda Bay Pass yapılıyor. Değişik fikirler üretip, bu fikirleri burada tartışmalıyız. Bu konuları şoförlerimizin açması daha doğru olur. Değişik argümanlar yapmazsak Eğirdir köy olacak. Değişik kaynakları değerlendirmezsek hem Eğirdir’e hem de ülkeye ihanet etmiş olacağız. Ulaştırma Bakanlığına projelerinizi sunmanızı istiyorum. Bu bir siyaset değil, gözlemdir” dedi.

            Artık Frigo’lu Araçlar

            kullanılması lazım

Ak Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Veli Gök ise: “Türkiye’nin lokomotifi ve en zor mesleklerinden biridir şoförlüktür. Globalleşen dünyada şoförlerimizin de artık kurumsallaşması lazım. Bir nakliyeci buradan 1 kamyon elmayı yüklediğinde İstanbul’da 3-4 gün beklemek zorunda kalıyor. Depoculuk sisteminin ortadan kalkması gerekiyor. Eğirdirli şoförlerimizin %80-90’ı nakliyecilikle uğraşıyor. Artık frigolu araçlar kullanılması gerekiyor…” dedi. Gök, “Kongrenin esnafımıza, şoförlerimize, nakliyecilerimize ve Eğirdir’de hayırlı olmasını diliyor, başarılar diliyorum” diyerek sözlerine son verdi..

            Şoförler Odasının genel kurul toplantısında son olarak bir konuşma yapan DP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl ise; “Çilekeş, vefakar şoför kardeşlerim. Her şeyi bildiğim kanaatindeyim. Fakat bu Eğirdir’in çözeceği bir sorun değil. Biz hala kişisel kamyonculukla uğraşıyoruz. Herkesin yaptığını takip etmek lazım. Bir şirket kurulup elmanın naklini tek elden yapmak gerekiyor. Üretici kendi mallarını kendi arabalarıyla, tüccar kendi kamyonlarıyla nakil yaptıkları için maalesef Eğirdir’de nakliyeci sayısı düştü. Eğirdir’deki sistemi kökünden hallederseniz, bu sorun ortadan kalkar. Genel ve yerel idarecilerden beklentimiz Şoför ve nakliyecilerimizi Eğirdir’de  birleştirmektir. Bu sıkıntı giderilir. Ben yeniden Belediye Başkanı seçilirsem kapılarımız esnafımıza, şoförlerimize sonuna kadar açık olacaktır. Hepinize sevgiler sunuyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından seçime geçildi. 198 kişi oy kullandı. Tek listeyle seçime giren İsa Demiralay yeniden Eğirdir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanlığına seçildi.

İsa Demiralay’ın Listesi şöyle:

Yönetim Kurulu (Asil)

Ahmet Hamdi Takır

Doğan Şenol

Hüseyin Kartal

Musa Köktaş

Tokay Erdem

Fehmi Çelik

Yönetim Kurulu (Yedek)

Şevket Çetin

Ali Demirtaş

Şeref Saraç

Pala Aktürk

İbrahim Gökşahan

Ali Yavuz

Mustafa Öcal

Denetim Kurulu (Asil)

Avet Özdamar

Ali Bilici

Göksel Kanlı

Denetim Kurulu (Yedek)

Ahmet Cantürk

Mücdat Cengiz Dikmen

Mevlüt Yılmaztürk

            İsa Demiralay ve yönetimine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap