ATATÜRK'ÜN EĞİRDİR'E GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜNÜ DOLU DOLU BİR PROGRAMLA KUTLAYACAĞIZ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ATATÜRK'ÜN EĞİRDİR'E GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜNÜ DOLU DOLU BİR PROGRAMLA KUTLAYACAĞIZ
Haberin Tarihi: 5.3.2014 10:07:00 - Okunma Sayısı:3432 defa okundu.

Devletimizin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'e gelişinin yıldönümü ilçemizde törenlerle kutlanacak.

ATATÜRK’ÜN EĞİRDİR’E GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜNÜ

DOLU DOLU BİR PROGRAMLA KUTLAYACAĞIZ

 

            Devletimizin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinin yıldönümü  ilçemizde törenlerle kutlanacak.

            Kutlama programı 6 Mart 2014 Perşembe günü saat 10.15’de Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayacak.

            Çelenk töreni öncesi bütün okullar, öğrencilerini Can Ada’da hazır bulunduracaklar. Öğrenciler büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e gelişi dolayısıyla kendisine hediye edilen Can Ada’dan yürüyerek tören alanına gelecekler.

            6 Mart programı, çelenk töreninin ardından Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programda aynı alanda gerçekleştirilecek.  Buradaki tören günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başlayacak, “Doğdu Güneşim Eğirdir’e” isimli şiir, “Ata Eğirdir’de” isimli kompozisyon ve “Mustafa Kemal’e Giden Yol” adlı şiirin okunması ile devam edecek, Halk Oyunu gösterisi ve ödül töreni ile sona erecek.

            Program bitiminde Atatürkçü Düşünce Derneği Eğirdir Şubesi tarafından Altıngöl Otel’de hazırlanan sergi gezilecek. Daha sonra protokol, öğrenciler ve vatandaşlarımız, Atatürk’ün Eğirdir’e gelişlerinde içerisinde bulunduğu trenin penceresinden bakarak “Ne muhteşem manzara” sözünü dile getirdikleri Demirköprü mevkiine hareket edecekler. Burada Garnizon komutanlığı tarafından dağcılık gösterisi sergilenecek.    

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap