Çakıcıaslan'dan Ulaştırma Bakanlığı'na Mektup...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Çakıcıaslan'dan Ulaştırma Bakanlığı'na Mektup...
Haberin Tarihi: 6.3.2014 09:43:00 - Okunma Sayısı:1935 defa okundu.

İlçemizin gündemi ile yakından ilgilenen hemşehrimiz Mehmet Çakıcıaslan, Kemerli minare, Hızırbey Cami ve Dündarbey Medresenin etrafından geçen Isparta-Konya karayolunun bu eşi bulunmaz eserlere zarar verdiğinden yola çıkarak, ana yolun şehrin dışına alınması konusunda birtakım önerilerde bulunduğu mektubu Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdiğini söyledi.

Çakıcıaslan’dan Ulaştırma Bakanlığı’na Mektup...

 

            İlçemizin gündemi ile yakından ilgilenen hemşehrimiz Mehmet Çakıcıaslan, Kemerli minare, Hızırbey Cami ve Dündarbey Medresenin etrafından geçen Isparta-Konya karayolunun bu eşi bulunmaz eserlere zarar verdiğinden yola çıkarak, ana yolun şehrin dışına alınması konusunda birtakım önerilerde bulunduğu mektubu Ulaştırma Bakanlığı’na gönderdiğini söyledi. 

                 

               

            Çakıcıaslan’ın Ulaştırma Bakanlığı’na gönderdiği mektup şöyle:

            “Sayın Bakanım;

            Sizlere Akdeniz’in incisi Göller Bölgesinin sembolü olan Eğirdir’den sesleniyorum. Asya’yı Avrupa’ya bağlayan yer misali Ege’yi İç ve Doğu Anadolu’ya bağlayan bir yerdir. Buradan günde 6000’e yakın araç geçmektedir.

            Eğirdir’imizde 1237 yılında inşa edilmiş Selçuklu eseri olan büyük bir cami ve medrese bulunmaktadır. Cami ile medrese arasına yapılmış kemer üzerinde dünyada eşi bulunmayan bir de minare vardır. Minarenin altındaki kemerden geçilebilmektedir.

            Bu yoğun vasıta trafiği içinde Caminin doğu ve batısında duvara bitişik yoldan otobüs, kamyon tır ve otomobiller geçerken, paha biçilmez ata mirası tarihi eserin zarar görmesinden endişe ediyoruz. Bunu önlemek için çevre yoluna ihtiyaç vardır. İlçemizin girişinden başlayıp 700-800 metre uzunluğunda tünel yapılarak hem tarihi eser cami ve minare korunacak hem de ilçe halkı ve trafiği rahatlatılacaktır. Konya-Isparta Duble Yol yapımı ile birlikte bu hizmetin de yapılacağını ümit ediyoruz.

            Sizlerin şimdiye kadar yapmış olduğunuz yol ve tünel inşaatlarından cesaret alarak bu mektubu yazıyorum.

            Yapılması gerekli ve yararlı olan bu tünel için ilçemize teşrif edip yerinde görmenizi saygılarımla arz ederim.

Mehmet ÇAKICIASLAN”

 

             T.C Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Çakıcıaslan’ın mektubuna gönderilen cevabi yazıda  “İlgi dilekçe ve eki incelenmiş olup, bahse konu olan Eğirdir Şehir Geçişine ait proje çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap