İtfaiye Müdürü Mahmut Keskin: "Eğirdir İtfaiyesi yangına zamanında müdahale etmiştir"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İtfaiye Müdürü Mahmut Keskin: "Eğirdir İtfaiyesi yangına zamanında müdahale etmiştir"
Haberin Tarihi: 8.3.2014 09:29:00 - Okunma Sayısı:2805 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Keskin, ekiplerin 112'den yapılan ihbardan sonra anında hareket ederek, 6 dakika içerisinde olay yerine varıp mücadeleye başladığını bildirdi.

İtfaiye Müdürü Mahmut Keskin:

“Eğirdir İtfaiyesi yangına zamanında müdahale etmiştir”

 

 

 

            Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Keskin, ekiplerin 112’den yapılan ihbardan sonra anında hareket ederek, 6 dakika içerisinde olay yerine varıp mücadeleye başladığını bildirdi.

Eğirdir ilçe merkezinde 5 Mart 2014 günü sabah saat 08.15 sıralarında meydana gelen yangın olayı ile ilgili bazı yerel gazetelerde İtfaiye’nin olay yerine geç geldiği yönünde çıkan haberlere cevaben bir açıklama yapıldı.

            Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Keskin, ekiplerin 112’den yapılan ihbardan sonra anında hareket ederek, 6 dakika içerisinde olay yerine varıp mücadeleye başladığını bildirdi.

            Rüzgara rağmen yangın yerinin arka kısmında bulunan ahşap evlere yangının sıçramaması için büyük mücadele verildiği belirtildi.

            Belediye itfaiye ekiplerinin yangın yerine geç geldiği ile ilgili asılsız haberler üzerine Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Keskin, yaptığı açıklamada “Antalya ve Isparta 112 Pilot Bölge olup, yangın, kaza, ambulans hizmetleri tek bir merkezden yönetilmektedir. İhbar veren kişi ya da kişilerin telefon kayıtları, aradığı saat, dakika ve saniye telefon numaraları oradaki ekrandan görülmekte olup anında değerlendirilip il merkez ve ilçelerine hareket emri 112 Acil Çağrı Merkezi’nden verilmektedir. Eğirdir Belediyesi İtfaiye araçlarında CPRS cihazları takılı olup aracın kaç km. hızla hareket ettiği, vardığı ana kadar takip edilmekte olup herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Kaldı ki şikayeti söz konusu olabilecek ise ki böyle bir durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne müracaat edilip ihbar eden kişi, telefon numarası, aradığı saat, araç çıkış ve araç olay yerine varışına kadar bütün bilgiler mevcuttur. Böyle bir durum söz konusu olmadığından, kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi hususunda bu açıklamaya gerek duyulmuştur.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap