Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının talebi kabul edildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının talebi kabul edildi
Haberin Tarihi: 8.3.2014 09:44:00 - Okunma Sayısı:2185 defa okundu.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın ve yönetim kurulu 28 Şubat 2014 tarihinde Eğirdir Belediyesine vermiş olduğu dilekçe sonucunda, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral'in İlan ve Reklam Vergilerinin düşürülmesi teklifini Belediye Meclisine sunduğu ve İlan ve Reklam Vergilerinin Belediye Meclis kararı ile düşürüldüğü bildirildi.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının talebi kabul edildi

İlan ve Reklam Vergi Ücretleri Düşürüldü

 

            Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın ve yönetim kurulu 28 Şubat 2014 tarihinde Eğirdir Belediyesine vermiş olduğu dilekçe sonucunda, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’in İlan  ve Reklam Vergilerinin düşürülmesi teklifini Belediye Meclisine sunduğu ve İlan ve Reklam Vergilerinin Belediye Meclis kararı ile düşürüldüğü bildirildi.

            Bilindiği üzere, Belediye Gelirleri Kanununa göre tahsil edilen İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, İşgal Harcı, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı ve İşyeri Açma İzin Harcı daha önce kanundaki alt ve üst sınırlar arasında kalmak kaydıyla Belediye Meclisleri tarafından belirleniyordu. Kanunda Belediyelere tarife belirleme yetkisinin verildiği ilgili düzenleme, Anayasaya aykırı lığı nedeniyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Bu nedenle, 2013 yılında söz konusu madde yeniden düzenlenmiş ve belediye vergi ve harçlarının kanundaki alt ve üst sınırlar arasında kalmak kaydıyla belirleme yetkisi Bakanlar Kurulu’na verilmiştir.

            Bakanlar Kurulu, 2013/5585 sayılı kararıyla vergi harç ve tutarlarını gösteren tarifeyi belirlemiştir. Ancak, yeni tarife ile birçok ilde söz konusu vergi ve harçların 4-5 kat artmış olduğu görülmüştür.

            Bu bağlamda, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın ve yönetim kurulu 28 Şubat 2014 tarihinde Eğirdir Belediyesine vermiş olduğu dilekçe sonucunda, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’in İlan ve Reklam Vergilerinin düşürülmesi teklifini Belediye Meclisine sunduğu ve İlan ve Reklam Vergilerinin Belediye Meclis kararı ile düşürüldüğü bildirildi.

            Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’e teşekkür ederek, kararın esnaflarımıza hayırlı olmasını diledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap