Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Malezya Putra Üniversitesi ile İşbirliği Görüşmesinde Bulundu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Malezya Putra Üniversitesi ile İşbirliği Görüşmesinde Bulundu
Haberin Tarihi: 10.3.2014 11:00:00 - Okunma Sayısı:2836 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler, Prof. Dr. Öznur Diler, Arş. Gör. İsmail Yüksel Genç ve beraberindeki heyet Malezya Putra Üniversitesi (University Putra Malaysia) ile çeşitli görüşmelerde bulundu.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Malezya Putra

Üniversitesi ile İşbirliği Görüşmesinde Bulundu

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler, Prof. Dr. Öznur Diler, Arş. Gör. İsmail Yüksel Genç ve beraberindeki heyet Malezya Putra Üniversitesi (University Putra Malaysia) ile çeşitli görüşmelerde bulundu.

            Görüşmelerde, SDÜ ve Su Ürünleri Fakültesi hakkında bilgiler verildi ve Mevlana Değişim Programı kapsamında ikili ilişkilerin artırılması yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

            Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim üyeleri ve elemanları bu sene birincisi düzenlenen “1st International Conference on Food Properties” konferansına 4 kişilik bir ekip ile katıldılar.

            Konferansta Health and Wellness oturumunda Prof. Dr. Öznur Diler ‘’Detection of Growth Performance and in vivo Antibacterial Effect of Oregano (Origanum onites L.) Essential Oils in Rainbow Trout (Oncorhyncus mykiss)’’ başlıklı bildiriyi sunarken fakülte öğretim elemanlarından Arş. Gör. İsmail Yüksel Genç “Determination of Protein Denaturation In Whole Sea Bream Under Refrigerated Conditions By SDS-PAGE” başlıklı bildiriyi Quality Kinetics isimli oturumda sundu.

            Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler tarafından ise Putra Üniversitesi (University Putra Malaysia) Ziraat Fakültesi Akuakültür Bölümü ile Mevlana Değişim Programı kapsamında ikili ilişkilerin artırılması, SDÜ ile Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nin tanıtılması ve ülkemizde su ürünleri sektörü hakkında bilgilendirme yapmak için akademik ziyaret gerçekleştirildi.

            Fakülte tanıtımlarının ardından öğretim üyeleri, Putra üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanı ve dekan yardımcıları ile birlikte yemeğe katıldılar ve su ürünleri sektörü sorunları ve muhtemel ikili işbirlikleri hakkında bilgi alışverişi yaptılar.

            Yemeğin ardından Putra ve Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Abdullah Diler tarafından verilen ‘’Aquaculture Industry in Turkey’’ başlıklı seminere katıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap