Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenleniyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenleniyor
Haberin Tarihi: 11.3.2014 10:50:00 - Okunma Sayısı:1850 defa okundu.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy haftası dolayısıyla ilçemiz okullarından İmam Hatip Lisesi tarafından bir program hazırlandı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenleniyor

“Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın…”

M. Akif Ersoy

 

             Millî marşlar, milletlerin kahramanlık destanlarıdır. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedîleştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini aksettiren ölmez değerlerdendir. 

            12 Mart 1921 tarihinde TBMM'de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif Ersoy’un şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım. Allah Bu Millette Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın " diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır…

            12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy haftası dolayısıyla ilçemiz okullarından İmam Hatip Lisesi tarafından bir program hazırlandı.

            Program 12 Mart 2014 Çarşamba günü saat 10:00’da Kervansaray Düğün Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın söylenilmesi ile başlayacak.

            Program; “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” isimli şiirin okunması, Slayt gösterisi, İstiklal Marşının Kabulü isimli tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından İstiklal Maşı’nın okunması ile sona erecek

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap