Eğirdir’in Yetenekli Çocukları Çalışmalara Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’in Yetenekli Çocukları Çalışmalara Başladı
Haberin Tarihi: 10.12.2018 11:38:10 - Okunma Sayısı:2031 defa okundu.

Eğirdir'in yetenekli çocukları Uzman Gülnur Şahin rehberliğinde çalışmalara başladılar.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Türkiye çapında 45 bin öğrenci içerisinde ilk %10’luk dilime girmeyi başaran 21 öğrenci için 2. kademe eğitim programı başladı. 

İşbirliği protokolü kapsamında, Eğirdir merkez ve köylerinde bulunan ilk okulların 3. Sınıfında okuyan yetenekli çocuklar Uzman Gülnur Şahin rehberliğinde çalışmalara başladılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren “İş Birliği Protokolü” kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilk uygulama aşaması 15 Mayıs – 8 Haziran 2018 tarihleri arasında ülke genelinde 81 il ve ilçelerinde 9.527 İlkokul 423.557 öğrencinin katılımıyla tamamlandı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, Eğirdir merkez ve köylerinde bulunan ilk okulların 3. Sınıfında okuyan öğrenciler arasındaki seçmeler,  geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül – Ekim 2018 tarihlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Eğirdir Kapalı Spor salonunda yapıldı.

İlki 15 Mayıs – 8 Haziran 2018 tarihlerinde yapılan ve Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 2. Etap eğitimlerine devam edilmesi uygun görülen 21 öğrenci ile çalışmalar Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde görev yapan Uzman Gülnur Şahin tarafından verilmeye başladı.

8 Aralık 2018 Cumartesi günü başlayan çalışmalar haftada 4 gün devam edecek. İlçe merkezine uzak köy okullarında okuyan ve proje kapsamında seçilen 3 öğrenci de çalışmalara katılacak.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'ne seçilen çocuklarımızın isimleri şöyle:

Atatürk İlkokulu öğrencisi İlayda Ünal, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi Ayşesu Tuğçe Alp, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi Ege Ali Taylan, Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Dağhan Samyürek, Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Duru Samyürek, Atatürk İlkokulu öğrencisi Abdülaziz El Alevi Talup, Atatürk İlkokulu öğrencisi Damla Eylül Çakmakçı, Bağlar İlkokulu öğrencisi Beyza Dinçer, Bağlar İlkokulu öğrencisi Osman Berk Şenol, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Medine Aydın,  Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Nurgül Armağan, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi  İrem Yüksel Çetintürk, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi Ömer Fevzi Küçükköse, Mustafa Çetinkaya İlkokulu öğrencisi Amine Çelik, Mustafa Çetinkaya İlkokulu öğrencisi Damla Tilki, Mustafa Çetinkaya İlkokulu öğrencisi Ümmü Naz Yücedağ, Sarıidris İlkokulu öğrencisi Muhammet Yavuz, Sorkuncak İlkokulu öğrencisi Defne Özkaraoğlu, Sorkuncak İlkokulu öğrencisi Zekiye Demirtaş, Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi  Yağmur Dile ve Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Yıldız Yıldırım.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap