5 Haziran Dünya Çevre Günü Eğirdir'de Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,5 Haziran Dünya Çevre Günü Eğirdir'de Kutlandı
Haberin Tarihi: 6.6.2013 09:28:00 - Okunma Sayısı:1542 defa okundu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Eğirdir’de Kutlandı

 

170 Kişi Canada’ya Pedal Çevirdi

 

            1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.

            5 Haziran Dünya Çevre Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.

            Eğirdir’de düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerine Isparta Valisi Memduh Oğuz, Çevrecilik ve Şehircilik İl Müdür Vekili İlyas Can, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Daire Amirleri ve öğrenciler katıldılar.

            5 Haziran Dünya Çevre Günü saat 14:30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı. Daha sonra Çevrecilik ve Şehircilik İl Müdür Vekili İlyas Can, Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ve Isparta Valisi Memduh Oğuz birer konuşma yaptılar.

            Protokol konuşmalarının ardından bütün öğrenciler “Çevre Andı”nı okudu.

            Daha sonra protokol ve öğrenciler bisikletlere binip Ada turu attılar.

            Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın en temiz kent, köy, organize sanayi bölgesi ve sanayi tesisi kategorilerinde geçen yıl düzenlediği "Temiz Türkiyem” yarışması sonucu Çevrenin korunması, geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması konularında göstermiş olduğu gayret ve yapmış olduğu çalışmalardan dolayı geçen yıl ikinci olan Eğirdir Belediyesi’ne vidanjör hediye edilmişti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap