Siste Kaybolan Kayakçının İmdadına Jandarma Yetişti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Siste Kaybolan Kayakçının İmdadına Jandarma Yetişti
Haberin Tarihi: 29.1.2019 11:37:13 - Okunma Sayısı:1130 defa okundu.

Tedbirinizi almadan yola çıkmayın!

Siste Kaybolan Kayakçının İmdadına Jandarma Yetişti

Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde snowboard yaptığı sırada sisli havada kaybolan kayakçı, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından bulunduğu yerden kurtarılarak tesisler bölgesine indirildi.

Edinilen bilgiye göre, pazar günü saat 17.00 sıralarında Davraz Kayak Merkezi’ndeki 1 numaralı mavi pistte snowboard yapan K.F.G., havanın sisli olması nedeniyle pist dışına çıktı. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesi üzerine bölgeye Jandarma JAK Timi sevk edildi.
Jandarma ekiplerinin yaptığı arama çalışmaları sonucu pist dışına çıkan kayakçının piste 700 metre mesafede bulundu. Bulunan kayakçı daha sonra JAK ekiplerinin kar motoruyla tesisler bölgesine indirildi.

Öte yandan Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada 2018-2019 yılı kış mevsiminin ağır geçmesi ihtimali göz önünde bulundurularak yağmur, kar yağışı, tipi, buzlanma, sis ve heyelan gibi doğa olaylarına karşı Isparta İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerinin sorumluluğunda bulunan yollarda sürücülerin güvenli bir şekilde seyahatlerini sağlamak amacıyla çeşitli trafik tedbirlerini aldığı, bu tedbirlere rağmen bazı sürücülerin kötü hava koşullarında kış lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz gibi avadanlıklar bulunmadan seyahat etmeleri nedeni ile yollarda mahsur kaldıkları bildirildi.

Bu kapsamda; snowboard kayak yapanların ve sürücülerin gerekli tedbirleri almalarının önemi vurgulanan açıklamada;

"- Snowboard kayak yapanların mümkün olduğunca hava kararmadan kaymalarını bitirmeleri,

- Snowboard yapanların muhakkak tesis yetkilileri ile koordine ederek pist alanını iyi tahlil etmeleri,

- Sürücülerin zorunlu olmadıkça kötü hava şartlarında seyahat etmemeleri,

- Gidecekleri yolun açık olmadığını (112) Acil Çağrı Merkezi ile (159) Karayolları Yol Danışma hattından sormalarını,

- Buzlanma, çığ, heyelan, sis gibi olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları,

- Araçlarında 1 Aralık - 1 Nisan ayları arasında kış lastiği kullanmaları ve zincir çekme halatı, takoz gibi avadanlıklarını hazır bulundurmaları gerekmektedir." denildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap