Eğirdir yine birinci...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir yine birinci...
Haberin Tarihi: 18.2.2019 10:26:23 - Okunma Sayısı:1861 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitim S. K. ve Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu halk oyunları yarışmalarında birinci oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Okul Sporları ve Kulüpler Minikler-Küçük-Yıldız-Gençler düzenlemeli, düzenlemesiz halk oyunları yarışmaları pazar günü 6 Mart Spor Salonunda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu ve şölen havasında gerçekleştirilen yarışmaları 6 Mart Spor Salonunu dolduran yüzlerce vatandaş ilgiyle izledi.
18 Şubat Pazar günü gerçekleşen Halk Oyunları İl yarışmalarında ekipler değişik dallarda sahne aldı. Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Spor Kulübü Minikler düzenlemesiz dalda ve Yıldızlar düzenlemeli dalda yarıştı. Minikler düzenlemesiz dalda oyun sırasında yaşanan küçük aksilikler oyuncularımızın oyunu tamamlamasını engelliyemedi. Birinciliği hak eden ekibimiz ufak aksilikler sebebiyle İl ikincisi oldu. Yıldızlar düzenlemeli dalda ise Eğirdir Halk Eğitim Merkezi ekibi esti geçti. Büyük beğeni alan ekibimiz İl birincisi olarak bölge finallerine gitmeye hak kazandı.
Okullar Yarışmalarında ise Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu İl birincisi, yine Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu İl birincisi olarak bölge finallerine gitmeye hak kazandı.
Toplamda 3 İl birinciliği ve 1 İl ikinciliği alan ekiplerimiz Halk Oyunlarında yüz güldürdü.
Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Takımını markalaştıran Tahir SARI, İbrahim ÇINGI, Uğur SOYÇİÇEK, Yasemin TORAMAN ve Hatice MIRÇIK hocalarımızı ve ekiplerimizi kutluyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap