Göletlerimizde Balıklandırma Çalışmaları Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Göletlerimizde Balıklandırma Çalışmaları Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 29.3.2019 11:23:36 - Okunma Sayısı:3339 defa okundu.

İlimiz sınırları dahilindeki su kaynaklarına, bu yıl toplam 55 bin adet sazan balığı (Cyprinus carpio) yavrusu bırakıldı.

Göletlerimizde Balıklandırma Çalışmaları Devam Ediyor

 

Isparta'daki göletlerde hem balık popülasyonunun devamını sağlamak hem de sportif balıkçılığın sürdürülebilirliği amacıyla yapılan balıklandırma çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan balıklandırma programı kapsamında; balıklandırılmasına veya balık takviyesine ihtiyaç duyulan, ilimiz sınırları dahilindeki su kaynaklarına, bu yıl toplam 55 bin adet sazan balığı (Cyprinus carpio) yavrusu bırakıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Kepez Biriminden temin edilen balıkların bırakıldığı göletler ve balık miktarları şöyle:

Gönen ilçe sınırları dahilindeki Uludere Göletine 15 bin, Yalvaç ilçe sınırları dahilindeki Kurusarı, Kuyucak Göleti, Şarkikaraağaç İlçe sınırları dahilindeki Yukarıdinek Göleti ile Eğirdir İlçe sınırları dahilinde yer alan Gökçehöyük Göletlerinden her birine 10 bin olmak üzere toplamda 55 bin adet.

Henüz büyüme aşamasında olan bu balıkların, bırakıldığı gölet ile birlikte yöremiz iklim şartlarında en erken 3. yılın sonunda sportif avcılığa uygun hale gelebileceğini belirten Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, konu ile ilgili olarak yapıtığı açıklamada;

"Balıklandırma programında amaç yöre halkının beslenme, özellikle protein ihtiyacı karşılanırken aynı zamanda sportif avcılıkla güzel vakit geçirmesini sağlamaktır.  Bu durumun turizme de olumlu etkileri olduğu aşikardır. 

Bu açıdan değerlendirildiğinde gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olan su kaynaklarının ve su ürünleri üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için balıklara kesinlikle en az bir kez üreme imkanı tanınması çok büyük önem arz etmektedir.

Bununla birlikte avcılıkla ilgilenenler; av aracı, balık boyu, av zamanı vs. konularında bizzat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yada web sitesimizden gerekli bilgilere ulaşabilirler." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap