BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI
Haberin Tarihi: 7.5.2014 12:32:00 - Okunma Sayısı:2647 defa okundu.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 21. Maddesi gereğince, Eğirdir Belediye Meclisinin Mayıs ayına ait meclis toplantısı 6 Mayıs 2014 Salı akşamı belediye meclis salonunda yapıldı.

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

5393 Sayılı Belediye Kanununun 21. Maddesi gereğince, Eğirdir Belediye Meclisinin Mayıs ayına ait meclis toplantısı 6 Mayıs 2014 Salı akşamı belediye meclis salonunda yapıldı.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında saat 20:00’de başlayan meclis toplantısına Belediye Meclis Üyeleri; M. Erhan Savran, Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, Selahattin Tamgül, Hasan Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, Mustafa Günay ve Ramazan Kurt katılırken, Şükrü Savaş mazereti nedeniyle katılamadı.

Meclis toplantısında Göller Bölgesi Belediyeler Birliği asil üyeliklerine Mustafa Erhan Savran ve Şükrü Savaş seçilirken yedek üyeliklere de Müslahattin Yaman ile Mustafa Günay seçildiler.

Çiftçi Malları Koruma Meclisi asil üyeliklerine ise; Mehmet Ünsal, Niyazi Gök, Süleyman Kılınç, Ahmet Kuzgun ve Mehmet Okutan seçilirken yedek üyeler olarak da Mehmet  Sakçalı, Hamza Bekçi, Osman Üstündağ, Veysel Korkmaz ile Selahattin Çukur getirildi.

Yine yapılan seçimlerle ilçe Murakabe Heyeti asil üyeliklerine; Hamit Kubilay Barlas, Ali Eryılmaz, Gökhan Eyup Barlas, Ömer Davras, Cemal Çetinel, yedek üyeliklere de Hatice Baştok, Ahmet Köklü, Tevfik Karataş, Ömer Pala ile M. Ali Yücedağ seçildi.

Toplantıda bahçe suyu fiyat tarifeleri de görüşülerek, daha önce tonu 2 TL olan bahçe suyu fiyatının 75 Kr. olması oy birliği ile kabul edildi. Yeşil alanlarının korunması ve çoğalması amacıyla bahçe suyu fiyatlarının düşürüldüğünü dile getiren Başkan Şengöl’ün “zamanında ödemeyi sağlamak amacıyla” su bedellerinde gecikme faizinin yüzde 5 olarak belirlenmesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde yer alan, İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından kullandırılacak olan Nakit Destek Proje Kredisi için yetki verilmesi konusu, 2013 yılına ait kesin hesap cetvellerinin görüşülerek karara bağlanması konusu, Altınkum Mahallesi 477 ada 1 parsel üzerinde bulunan Altınkum Cami alanında ticari faaliyet yapılabilmesi için imar planı değişikliği yapılması konusu Seydim Mahallesi Tabakhane mevkii 14 pafta, 189 ada, 52 parselin doğu kısmından geçen imar yolunun yeniden düzenlenmesi konusu, Yazla Mahallesi 17-14 pafta 216 ada 8 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu alanın Eğitim Tesisi Alanı (Ortaöğretim tesis alanı)na dönüştürülmesi konusu ile ilçemizde bulunan “Anıtsal Yapılar” ile sivil mimarlık örnekleri ve koruma alanlarının imar planına işlenerek, imar planlarının yeniden düzenlenmesi konuları görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap